Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Форум", 02.04.24: Дебатите за съставяне на правителство продължават

Снимка: БГНЕС

На 2 април 2024 г. коментаторите във "Форум" за тази седмица днес се спряха на следните теми:

  • Дебатите за състава на служебния кабинет продължават
  • Нито един главен прокурор не се яви в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса
  • Германия легализира употребата и отглеждането на марихуана

Коментаторите:


Мина Христова е антрополог, доктор от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, а Димитър Кръчмаров е част от футболния подкаст "Топка е".

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще има ли протести на медицинските служители

Медицинска федерация "Подкрепа" започва подготовка за провеждане на национални протести и организиране на поетапно ефективно преустановяване на работа във всички структури в отрасъл "Здравеопазване". Причините: липсата на нов колективен трудов договор, както и отказът на работодателите да увеличат основните възнаграждения на медицинските..

публикувано на 29.08.24 в 17:33
Павлина Илиева

Ще има ли туристически гаранционен фонд

В столицата се проведе работна среща по предложената от Министерство на туризма схема за създаване на Туристически гаранционен фонд. Тя беше организирана от Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма". До 2 септември 2024 г. включително трябва да са ясни становищата от общественото обсъждане на проекта за..

публикувано на 29.08.24 в 15:55

Шерлок Холмс се завръща у нас в ново издание на сборник разкази

На 22 май 2024 година се навършиха  165 години от рождението на британския писател сър Артър Конан Дойл, останал в историята като литературен баща на прочутия детектив Шерлок Холмс и на неговия помощник – д-р Уотсън. По повод тази годишнина излиза ново издание за известния детектив – сборникът "Шерлок Холмс и кървавият диамант"...

публикувано на 29.08.24 в 14:25

Нови Граждански академии за НПО под мотото "Силата е в знанието"

Тази есен  Гражданските академии за НПО  се завръщат с нови  3 издания, с богата обучителна програма обединени от мотото “Силата е в знанието“ И през новия сезон те  продължават да помагат на хората на сектора с богата обучителна програма. За втора поредна година те са в помощ на хората с големи идеи, с които искат да променят света ,..

публикувано на 29.08.24 в 12:55
Творба на Vlad Parashiv

Над 35 творби показват възприятията за свободата на 20 румънски артисти

Преди около 35 години много българи научихме, че Libertate на румънски език значи Свобода . Това отново си припомняме с изложбата, която се открива на 2 септември в столичната галерия "София прес" , в която участват 20 румънски художници. А обединяващата тема е изразена в скандиращото заглавие на концептуалната експозиция е..

публикувано на 29.08.24 в 11:28

Фалшиви доброволци злоупотребяват с името на БЧК

От Българския Червен кръст (БЧК) предупредиха за възможни злоупотреби и измами от нейно име. Повод дават сигнали за фалшиви доброволци, които са звънели на вратите на възрастни хора и са събирали дарения уж за благотворителност. БЧК не извършва продажба, реклама и разпространение на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки,..

публикувано на 29.08.24 в 09:41

Над 120 събития в 3-дневния фестивал "Реките на София" в Южния парк

Над 120 събития са предвидени през следващите три дни (от 30.08. до 1.09.24) по време на традиционния фестивал "Реките на София" , който този път ще се проведе на бреговете на Перловската река в Южния парк. След гвоздеите в програмата е и конференцията „Бъдещето на Перловска река” , в която ще участват кметове на различни..

публикувано на 29.08.24 в 09:12