Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад мъж се нуждае от средства за лечението си

Снимка: личен архив

Константин Сакаян е част от администрацията на Комисия за защита от дискриминация. За жалост, при него е установено злокачествено образувание в единият крак, а именно "Сарком на Юинг", което е силно прогресиращо. Той е спешно е насочен към клиника в България, но поради влошаване на състоянието му Косьо и майка му са потърсили възможмост за лечение в чужбина. Към момента Сакаян се намира в болница "Шишли "Истанбул". През края на 2023 година Косьо загуби и баща си.

"В един момент поведението му се промени, той започна да изпитва трудности в придвижването си. В разговорите започна да се оплаква, че има болка в бедрата и в ставите на краката. На мен ми направи впечатление, че трудно се придвижва по стълбите, към неговата стая". Подробности за дарението на сайта .

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Никола Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нео-пънк групата "Каке?" представят своята музика

Група "Каке?" представиха музиката си пред Радио София. Кети Мартинова, Мартиан Табаков, Мартин Пенев, Андрю Андерсон и Стефан Прохоров разказаха подробности. По думите на музикантите "Каке" на старобългарски означава "какво става с твоето нещо". "Всички мислят, че е "кейк", отбеляза Табаков. "Каке?" е нещо повече от музикална група. "Каке?" са..

публикувано на 07.06.24 в 14:45

Един поглед на опитния журналист е достатъчен, за да усети зловонието на манипулацията

Българският интернет портал Dir.bg за седми път проведе конкурса за чиста журналистика Web Report 2024. Сред наградените тази година са Мая Димитрова от БНТ, Райко Байчев от Actualno.com и Константин Мравов – БНР. Мая Димитрова получи наградата в категория „Технологии и иновации“, Райко Байчев е новият „Майстор на словото“, Константин..

публикувано на 07.06.24 в 13:56

"Отражения" - изложбата, която задава въпроси

"Отражения" е инсталация върху стената в атриума в Националната галерия Квадрат 500. Тя е дело на художничката Филипина Стаменкова. Подробности разказа авторката й, Филипина Стаменкова. "Инсталацията е дълга 27 метра, висока е един метър, това е най-голямото произведение в Националната галерия", отбеляза тя. И добави: "Огледалата дават..

публикувано на 07.06.24 в 12:27

Стилна и предизвикателна програма на Радиооркестъра

Константин Илиевски гостува в Радио София след дълъг репетиционен ден, започнал в 9.00 и продължил до 16.00 часа. Програмата, която Симфоничният оркестър на БНР ще поднесе на публиката на 7 юни 2024 г., изисква посвещение и вглеждане в детайла. По традиция, концертът започва с българска творба - „това вече се превръща в запазена марка на..

публикувано на 07.06.24 в 12:09

Достъпни ли са подлезите за хората с увреждания?

Липсата на достатъчно съоръжения е един от основните проблеми, с който се сблъскват хората с увреждания, когато се налага да преминат през столичните подлези. Липсата на осветление и достъпност също са част от затрудненията при преминаване през някои от тях. Въпреки това, в район „Триадица“ през последните две години са направени много усилия в..

публикувано на 07.06.24 в 09:41

Затоплянето продължава, в София днес - около 28°

Днес ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб вятър, предимно от изток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°. Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста..

публикувано на 07.06.24 в 07:35