Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Европейския център за транспортни политики искат оставката на шефа на Пътна полиция – Пловдив

Диана Русинова
Снимка: Радио София

От Европейския център за транспортни политики днес ще излязат с официална позиция за изказването на шефа на Пътна полиция – Пловдив, в което той твърди, че не вижда проблем шофьор с 3 години опит да има 16 нарушения. Пред Радио София Диана Русинова съобщи, че ще поискат оставката му.

"Това, което вчера беше обявено от шефа на Пътна полиция-Пловдив, е скандално и ако той го намира за нормално, то не само, че той няма място да е шеф на Пътна полиция, той няма място изобщо в полицията. Този човек трябва да си потърси друга работа. Така че ние категорично днес ще излезем с официална позиция и ще настояваме незабавно този човек да бъде освободен от работа“, каза Русинова.

Тя добави, че за младите шофьори са необходими не само рестриктивни мерки и ограничения. Трябва да се работи и да се говори с тях, смята Русинова.

"Да им се показва добрия пример, да им се показва защо не трябва да правят така, до какво води това. Това е дълъг процес на много работа, много комуникация с тези деца, защото това е бъдещето на България и ако те смятат, че е редно да излязат и буквално да се самоубият по този начин, извинявайте, ние сме една твърде застаряваща нация, която не може да си позволи да губи толкова много млади хора“, изтъкна Диана Русинова.

Тя коментира и новата организация на движение в центъра на София.

"Тези хора са направили нещо напълно незаконно. Това доведе и до това, че 10 км днес пътувам 53 мин. Да поговорим и за вредните емисии – срещу България има опасност отново да стартира наказателното дело за мръсния въздух, конкретно срещу София. По тази линия, както виждате, всички мълчат, включително и тези, които предложиха тази безумна организация. Недопустимо е и това не е политическа атака. Абсолютно недопустимо е общината да си позволява да нарушава закона“, каза Русинова.

Според нея и било необходимо първо да се направи генерален план за организация на движението. Тя изтъкна, че от Европейския център за транспортни политики не са против велоалеите и пешеходното движение, но са против незаконния начин на въвеждане на новата организация на движение в центъра на София.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Страстна и сърцата музика

Мартина Табакова (пиано), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Атанас Кръстев (виолончело) за концерта си на Софийски музикални седмици с творби от Гийом Лекьо и Йозеф Йонген. За тазвечершния им концерт и най-близките им планове - в разговора в студиото: "Кремена ни даде идеята да изпълним първи тук Йонген. Живеем време, в което има всичко и е време да..

публикувано на 26.05.24 в 11:57

Да намерим някаква мекост в твърдостта, в която живеем

Росен Захариев - Роко за концертите си с Георги Корназов Free Wind квинтет и за своя проект "Геометрия на тишината": "Когато бях 6 месеца ученик в Бъркли, бидейки вътре в тенджерата, бе достатъчно, за да те изстреля нависоко. Институцията прави и пари, и музиканти, прави връзките между музикантите. Ясно ми е, че това училище е на ниво. След Бъркли и..

публикувано на 26.05.24 в 11:28

Необичайността ме привлича

23 истории в "Улица Рокфелер" - сборник разкази на Диана Игнатова. Тя дълги години работи в Националната библиотека, била е директор на Българския културен център в Париж: "Публикувах основно в пресата, в сайтове. Събирах тези истории и се задълбочавах в интересните детайли. Търсех връзките им с нашата култура. Когато настана пандемията, получих..

публикувано на 26.05.24 в 10:23

Живей с любов

София Симеонова за фотографската изложба на деца "Портрет на живота с любов" - 1 юни, в Клуба на фоторепортера, Ларгото: "Лагерът "Живей с любов" е в с.Смоличано, Кюстендилско. Там децата се учат да живеят в природата и как да творят. 47 кадъра са снимани от техни приятели пред места в Смоличано, които обичат. От години аз се уча от моите родители на..

публикувано на 26.05.24 в 10:05
Къща-музей “Димитър Димов”

Историята оживява: Димитър Димов

“Историята оживява” ви разказва за един от големите български умове на XX-и век. Талантлив писател, майстор на пластичните герои и познавач на човешката психология. Все таки, говорим за професор, учен с дълбоки познания в зоологията, физиката, химията и природните науки.  Представяме ви писателя Димитър Димов. Слушаме откъс от интервю с..

публикувано на 25.05.24 в 16:00

Софийски разкази - Зелено четене

Надежда Динева представя  Националната кампания "Зелено четене": "Кампанията е моя лична кауза, тя достига до повече хора. Срещнах подкрепа от литературни клубове, общини, книжни клубове. Правилните послания ни намират." Подробности от кампанията - в звуковия файл.

публикувано на 25.05.24 в 15:00
Георги Марков и Здравка

Адресите на любовта - Георги Марков

Писателят Георги Марков е женен за първата си съпруга Деспина, негова съседка в Княжево, когато в санаториума за гръдно болни среща Здравка Лекова. Тя е младоженка и е почти уплашена от смазващата самоувереност на този рано побелял мъж. Любовта им е по-силна от общественото мнение. Двамата се развеждат, женят се и заживяват в две стаички в..

публикувано на 25.05.24 в 14:00