Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново да отворим сърцата си, пее Дивна в новата си авторска песен

Новата й песен прозвуча премиерно в Радио София

Снимка: Роман Михайлов

"Осъзнах в последно време, че творчеството не е само да пееш, да свириш, да рисуваш. Ние проявяваме творчество с всяко едно решение, което вземаме ежедневно, което вярвам, че е в основата на това да живеем осъзнато."
Това каза дивната певица Дивна при своето гостуване в предаването “Добър вечер, София“.

Певицата разкри, че за първи път си позволява да разгърне голяма част от своя потенциал, защото се чувства свободна от скрупули и не се ръководи от чужди модели и правила на една система, която налага едно общоприето звучене.

"В един момент почувствах, че съм се изгубила и не изпитвах удовлетворение от това да създавам музика, което считам за свое призвание", сподели тя и ни представи своята нова, изцяло авторска песен “Мое мило сърце“.
Мелодията на песента зазвучава в сърцето на Дивна при съзерцаването на залеза, в навечерието на съкровен за нея ден.

“Започна да звучи в мен мелодията, да се ражда текстът, да се излива. Беше много съкровен миг“, разкри певицата.

  • След създаването на песента 

“Мога да кажа смело, че сега, за пръв път се чувствам толкова цялостна и толкова уверена в това, което споделям с публиката, защото вярвам, че то е моята чиста истина и посланието, което искам да оставя на хората, които ще чуят песента“.

Връзката ни със самите нас е изключително важна, защото чрез нея идва взаимовръзката с околните, а всеки човек може да ни носи вдъхновение и да бъде наш учител, смята певицата.

“Ако тя не е хармонична и в мир и благодарност, че сме тук и сега, трудно бихме могли да бъдем в добри отношения с околния свят, с близките ни и е време отново да отворим сърцата си, за да осъществим положителната промяна, която всеки би искал да види в своя живот“.

  • Ново творческо занимание за певицата са творческите работилници “Пей сърце“

„Отново неслучайно, защото в пътя си на израстване чрез музиката разбрах, че пеенето и музиката  ни влияят,  променят толкова много в нас и ни въздействат, защото самият акт на пеенето отваря сърцето, сърдечната чакра и ни помагат да се олекотим и освободим“, сподели още Дивна.

  • Пътят е само напред и навътре към себе си

Режисьор на видеото на песента “Мое мило сърце“ е на Коста Какакашян, оператор е Иван Цуцоманов.

"С тях се сработихме по много красив и лек начин. По време на снимките, по време на изгрева беше много студено, но успяхме, защото когато намерим сходство в съзнанието и всички работим за една обща идея и намираме красотата в нея, нещата се случват по най-красивия начин - разказа певицата. - Пожелавам това на всеки."

Чуйте разговора на Роман и Яна в звуковия файл. 

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Да намерим някаква мекост в твърдостта, в която живеем

Росен Захариев - Роко за концертите си с Георги Корназов Free Wind квинтет и за своя проект "Геометрия на тишината": "Когато бях 6 месеца ученик в Бъркли, бидейки вътре в тенджерата, бе достатъчно, за да те изстреля нависоко. Институцията прави и пари, и музиканти, прави връзките между музикантите. Ясно ми е, че това училище е на ниво. След Бъркли и..

публикувано на 26.05.24 в 11:28

Необичайността ме привлича

23 истории в "Улица Рокфелер" - сборник разкази на Диана Игнатова. Тя дълги години работи в Националната библиотека, била е директор на Българския културен център в Париж: "Публикувах основно в пресата, в сайтове. Събирах тези истории и се задълбочавах в интересните детайли. Търсех връзките им с нашата култура. Когато настана пандемията, получих..

публикувано на 26.05.24 в 10:23

Живей с любов

София Симеонова за фотографската изложба на деца "Портрет на живота с любов" - 1 юни, в Клуба на фоторепортера, Ларгото: "Лагерът "Живей с любов" е в с.Смоличано, Кюстендилско. Там децата се учат да живеят в природата и как да творят. 47 кадъра са снимани от техни приятели пред места в Смоличано, които обичат. От години аз се уча от моите родители на..

публикувано на 26.05.24 в 10:05
Къща-музей “Димитър Димов”

Историята оживява: Димитър Димов

“Историята оживява” ви разказва за един от големите български умове на XX-и век. Талантлив писател, майстор на пластичните герои и познавач на човешката психология. Все таки, говорим за професор, учен с дълбоки познания в зоологията, физиката, химията и природните науки.  Представяме ви писателя Димитър Димов. Слушаме откъс от интервю с..

публикувано на 25.05.24 в 16:00

Софийски разкази - Зелено четене

Надежда Динева представя  Националната кампания "Зелено четене": "Кампанията е моя лична кауза, тя достига до повече хора. Срещнах подкрепа от литературни клубове, общини, книжни клубове. Правилните послания ни намират." Подробности от кампанията - в звуковия файл.

публикувано на 25.05.24 в 15:00
Георги Марков и Здравка

Адресите на любовта - Георги Марков

Писателят Георги Марков е женен за първата си съпруга Деспина, негова съседка в Княжево, когато в санаториума за гръдно болни среща Здравка Лекова. Тя е младоженка и е почти уплашена от смазващата самоувереност на този рано побелял мъж. Любовта им е по-силна от общественото мнение. Двамата се развеждат, женят се и заживяват в две стаички в..

публикувано на 25.05.24 в 14:00
С Йоана Алексиева и Стефани Лалева

Горско парти

Фестивал "Боровинкови нощи" на хижа Амбарица - Йоана Алексиева и Стефани Лалева: "Разлика с предния фестивал е, че доброволците оттогава (2014-2019) сме организатори сега. Районът е известен с големите боровинкови масиви. Хижата е една от най-великолепните в района на Троян. Мястото има изключително силна енергия. Хижата спечели награда за най-добри..

обновено на 25.05.24 в 11:34