Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен празник организират от район "Изгрев" по повод Деня на българския спорт

Снимка: Район Изгрев

На 22 май район "Изгрев" на Столична община ще отбележи Деня на българския спорт с разнообразни спортни активности за деца от 7 до 17 години.

Инициативата бе предвидена за утре, 16 май, но лошото време бе причина празникът да се реализира с по-късна дата.

Събитието ще открие кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев. В партньорство с фондация "Джуниър Спорт" районът ще проведе мащабно спортно събитие - демонстрация на 16 май от 10:30 часа в парк Тинтява (градинката на КАТ) в кв. Изток.

Фондация Junior Sport е насочена към спорта сред децата с цел създаване и повишаване на спортната култура сред подрастващите, включването им в системни спортни занимания и изграждане на устойчиви спортни навици за цял живот.

С цел да се популяризира масовият спорт, празникът ще включва разнообразни спортни активности, като организаторите се надяват децата и възрастните да изберат нови спортове, които да започнат да практикуват активно. 

Основен акцент ще бъдат щафетните игри, на които старт ще даде учителят по физкултура в 105 Средно училище "Атанас Далчев" и състезател по водни скокове Димитър Исаев.

Те ще се проведат в междуучилищен формат, в който ще участват три училища от район "Изгрев" - 105 СУ "Атанас Далчев", 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" и Софийска професионална гимназия "Княгиня Евдокия".

Специално участие в инициативата ще отбележи и