Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на загинали в катастрофи поискаха оставката на общинския съветник Благовест Георгиев

Благовест Георгиев
Снимка: Facebook

Родители и близки на загинали на пътя поискаха общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Благовест Георгиев, който избяга от причинената от него лека катастрофа в началото на април, да напусне Столичния общински съвет. 

Нинела Върбанова, съпредседател на сдружение "Ангели на пътя", заяви, че това е единственото правилно поведение.

"Тук сме заради десетки семейства, които са пострадали, и поведението на хора като Благовест Георгиев. Затова просто не можем да приемем оттук нататък политици да дават такъв негативен пример на обществото, защото всеки надолу си казва, че след като те могат да го правят, вместо да дават пример, че те могат да си позволят да карат пияни, дрогирани и агресивни, защо и аз да не го правя, и да им се разминава, и всъщност точно това се прави. На всички нива вече всеки си го позволява и наистина му се разминава, благодарение след това и на нашата правосъдна система, която обикновено дава условни присъди или ниски ефективни присъди", коментира тя.

Веднага след инцидента общински съветници от всички политически групи в Столичния общински съвет също призоваха Благовест Георгиев да подаде оставка като общински съветник в София. Той беше изключен от всички комисии, на които беше член, но остана общинар от ПП-ДБ. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 13.06.24: Инвестиции в градския транспорт на столицата

Коментатори във "Форум" тази седмица са екологът Данита Заричинова и политическият анализатор и председател на Обединението за честни избори Стоил Цицелков. Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: Предстоящите инвестиции в градския транспорт на столицата Спортна инфраструктура Проблемите на София..

публикувано на 13.06.24 в 18:38

Какво трябва да знаем за летните месеци

Обилните дъждове и топлото време се оказват повод за срещи с всякакъв вид насекоми и ухапвания от тях. Най-голямо притеснение обикновено създават кърлежите. Как да се предпазим, какви мерки да вземем, възможно ли е да сбъркаме ухапване от насекоми с алергия и да неглижираме ситуацията. Катя Василева потърси отговорите от един от водещите..

публикувано на 13.06.24 в 17:36

"Дни на иновациите в образованието" се провежда в София

Образователното изложение "Дни на иновациите в образованието" гостува в София, за да представи най-новите тенденции в развитието на световното образование. Събитието се организира от Център за творческо обучение в партньорство със Столична община и е отворено към представители на детски градини и училища. Т о ще се проведе днес, 13 юни 2024 г. в..

публикувано на 13.06.24 в 17:16

Как да се повиши качеството на висшето образование

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) ежегодно участва активно в процедурата по подготовка на държавния план-прием за приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища и прави проучване сред своите членове, като изпраща конкретни предложения към Министерството на образованието и науката (МОН). Резултатите..

публикувано на 13.06.24 в 16:44
Д-р Валентин Димитров

Д-р Валентин Димитров ще управлява "Пирогов" за срок от още 3 години

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров печели конкурса за ръководния пост в спешната болница и ще я управлява за срок от още 3 години.  Това става ясно от информация за приключилата процедура, публикувана на сайта на здравното министерство.  Димитров беше единственият кандидат, допуснат до третия, финален етап на конкурса - интервю. Д-р..

публикувано на 13.06.24 в 15:35

Без увеличение за работещите в детското здравеопазване

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Точката обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) и така вече трети месец работещите в ясли, детски градини, училищни кабинети, комплексите..

публикувано на 13.06.24 в 15:32
Анна Николова с героинята си в ръце

Комиксът "Каси" - с намигване към детството и скрито послание

В предаването "Радиокафе“ се срещаме с Анна Николова - млад артист, художник, търсач на любопитното, илюстратор на авторски проект - първия ѝ комикс "Каси". "Завършила съм Художествената академия в София със специалност „Графика“. Винаги съм се интересувала от комиксите като графично средство за изобразяване на истории. Било ми е изключително..

публикувано на 13.06.24 в 15:14