Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бекриев-Заека и NiB дебютират с "Някои думи са напълно луди"

Николай Бекриев

Николай Бекриев-Заека (известен от "Анимационерите") и музикалният проект NiB: Now in Bulgaria представят дебютния си албум "Някои думи са напълно луди".

"В крайна сметка е добре, човек да завършва някакъв цикъл. Аз го направих", заяви Заека пред БНР-Радио София. И сподели, че вече е получил драфт-версията на поредно видео от албума.

"Изненадващо, по повод моят рожден ден, от режисьорите Стефка Николова и Васил Стефанов, които дълго искаха да го направят и не успяваха и всъщност, да, ще има ново видео на трак от този албум."

Творческия тандем Васил Стефанов/Стефка Николова сами избират на кой трак ще правят видео, а Ники Бекриев разкри, че парчето е инструментално.

"Всичко, което правиш, оставя следа, а дали във времето от него е имало ефект, ще го разбереш по-късно – благодарен съм, че направих този проект", отбеляза музикантът.

Албумът със заглавие "Някои думи са напълно луди" е факт.
"Заглавието взех от един текст. Харесвам писането на текстове и все още смятам, че това е една от ценностите на този албум. Някои казват, че текстовете са не толкова разбираеми, но по мое мнение са хубави, траковете са рожба на двама човека – Георги Станев и аз", посочи Бекриев.

Той разкри, че не знае дали всяко парче ще има видео, но с екипа мечтаят всяка песен да има собствена визия.
Албумът може да се намери във всички музикални платформи и това е още един осъществен факт за NiB: Now in Bulgaria.

"За фактологията ще кажа, че наскоро станах на 50 години и държах в момента, в който ги навърша да го публикувам навсякъде", допълни Заека.

В областта на изкуството човек трябва да създава, когато е готов, когато чувства, че наистина може да дава.

"Конкретно в областта на музиката, ако имаш какво да дадеш – дай го, ако нямаш – задръж", категоричен е Ники Бекриев.

Още интересни аспекти открийте в разговора на Боян Бочев.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Павлина Илиева

Ще има ли туристически гаранционен фонд

В столицата се проведе работна среща по предложената от Министерство на туризма схема за създаване на Туристически гаранционен фонд. Тя беше организирана от Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма". До 2 септември 2024 г. включително трябва да са ясни становищата от общественото обсъждане на проекта за..

публикувано на 29.08.24 в 15:55

Шерлок Холмс се завръща у нас в ново издание на сборник разкази

На 22 май 2024 година се навършиха  165 години от рождението на британския писател сър Артър Конан Дойл, останал в историята като литературен баща на прочутия детектив Шерлок Холмс и на неговия помощник – д-р Уотсън. По повод тази годишнина излиза ново издание за известния детектив – сборникът "Шерлок Холмс и кървавият диамант"...

публикувано на 29.08.24 в 14:25

Нови Граждански академии за НПО под мотото "Силата е в знанието"

Тази есен  Гражданските академии за НПО  се завръщат с нови  3 издания, с богата обучителна програма обединени от мотото “Силата е в знанието“ И през новия сезон те  продължават да помагат на хората на сектора с богата обучителна програма. За втора поредна година те са в помощ на хората с големи идеи, с които искат да променят света ,..

публикувано на 29.08.24 в 12:55
Творба на Vlad Parashiv

Над 35 творби показват възприятията за свободата на 20 румънски артисти

Преди около 35 години много българи научихме, че Libertate на румънски език значи Свобода . Това отново си припомняме с изложбата, която се открива на 2 септември в столичната галерия "София прес" , в която участват 20 румънски художници. А обединяващата тема е изразена в скандиращото заглавие на концептуалната експозиция е..

публикувано на 29.08.24 в 11:28

Фалшиви доброволци злоупотребяват с името на БЧК

От Българския Червен кръст (БЧК) предупредиха за възможни злоупотреби и измами от нейно име. Повод дават сигнали за фалшиви доброволци, които са звънели на вратите на възрастни хора и са събирали дарения уж за благотворителност. БЧК не извършва продажба, реклама и разпространение на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки,..

публикувано на 29.08.24 в 09:41

Над 120 събития в 3-дневния фестивал "Реките на София" в Южния парк

Над 120 събития са предвидени през следващите три дни (от 30.08. до 1.09.24) по време на традиционния фестивал "Реките на София" , който този път ще се проведе на бреговете на Перловската река в Южния парк. След гвоздеите в програмата е и конференцията „Бъдещето на Перловска река” , в която ще участват кметове на различни..

публикувано на 29.08.24 в 09:12

Водата спира на адреси в столичните ж.к. "Света Троица" и "Изток"

Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по ул. „Димитър Петков“, ж.к. "Света Троица" , от „Софийска вода“ предупреждават, че на 29 август се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на: ул. „Димитър Петков“ – от ул. „Цар Симеон“ до ул. „Пиротска“, и ул. „Царибродска“ – от ул. „Пиротска“ до ул...

публикувано на 29.08.24 в 07:50