Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж получи гърч в "Асикс Арена", където се обработват изборните книжа на 24 РИК-София

Снимка: БТА

Мъж получи гърч в "Асикс Арена", където се обработват изборните книжа на 24 РИК-София, информира председателят на комисията Валери Цолов:

"Един от членовете на СИК получи гърч. Става въпрос за човек над 60-годишна възраст. Закаран бе в болница, стабилизиран е, отказал е хоспитализация, така че може да се каже, че всичко е наред. Това е единственият инцидент за изминалата нощ".

В 24 РИК са обработени документите на около 390 от общо 500-те избирателни секции до момента. 


По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засилват охраната около училищата в София

От Столичната община съобщиха, че съвместно със СДВР засилват охраната около училищата, които бяха обплепени със стикери с кю-ар кодове за райски газ и вейпове. От утре започва превантивна кампания в рамките на часа на класа във всички класове във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън", за които от общината ще бъдат предоставени..

публикувано на 23.09.24 в 19:05
На граничния пункт

Натоварен трафик в следобедните часове от ГКПП "Кулата" към София

Изключително натоварен е трафикът в следобедните часове от ГКПП "Кулата - Промахон" към София.  Километрична колона се е образувала на автомагистрала "Струма" край пътен възел Кресна.  Допълнително ситуацията беше усложнена заради аварирал тежкотоварен камион в Кресненското дефиле, който е изтеглен. Днес е третия ден от поредицата почивни..

публикувано на 23.09.24 в 16:57
Хераклея Синтика

Глава на статуя е открита при разкопките в Големия канал на Хераклея Синтика

Глава на статуя излезе при разкопките в Големия канал на Хераклея Синтика. Археолозите от екипа на проф. д-р Людмил Вагалински (НАИМ-БАН) все още работят за цялостното разкриване на мраморния артефакт, така че не могат веднага да посочат дали това е главата на втората статуя, съобщават от Archaeologia Bulgarica. Ако се окаже така, тепърва ще се..

публикувано на 23.09.24 в 15:15
Реклами са разлепени и по стълбовете край Втора английска гимназия.

Стикери с реклама на райски гази и вейпове и край сградата на Испанската гимназия в София

Проверка на полицията в София е установила наличието на стикери с кю-ар кодове за райски газ и вейпове близо до сградата на Испанската гимназия, съобщиха от МВР.  Проверката започна след като стана ясно, че на оградата на Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" има разлепени подобни стикери и реклами. Предстои екипи на СДВР да..

публикувано на 23.09.24 в 14:08
Реклами са разлепени и по стълбовете край училището.

Столично училище е било облепено с реклами на райски газ

Полицията в София разследва случай, при който в сградата на Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" е била облепена със стикери с кюар кодове, рекламиращи райски газ. От МВР обясниха за БНР, че сигнал за случая е подаден вчера в 15 часа и на място е бил изпратен патрул на 4-то РПУ. Издирват се хората, облепили сградата. Самите..

публикувано на 23.09.24 в 10:05
Кадър от филма

Фурор за първия български православен филм "Не затваряй очи“

Истински фурор предизвика премиерата на първия български православен филм "Не затваряй очи“ по време на фестивала "Златната роза" във Варна, съобщава БГНЕС. Реализацията на филма е с изричната писмена благословия на Светия Синод на Българската православна църква, като екранизацията е по едноименната книга на писателя Мартин Ралчевски. Лентата..

публикувано на 23.09.24 в 07:45
Борис Бонев

ПП-ДБ-Спаси София: Трамвайният транспорт ще бъде основен приоритет за София

Трамвайният транспорт ще бъде основен приоритет за София, заявиха от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" в Столичния общински съвет, които направиха отчет за свършеното за транспорта в столицата. Общинските съветници заявиха още, че ще направят необходимото, за да може в средата на мандата да започне..

публикувано на 20.09.24 в 15:59