Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 представления в Борисовата градина през Театралното лято

„Съседите отгоре“ ще се играе на 5 септември

Лятото в София ще бъде театрално през август и септември. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на едни от хитовите представления под открито небе в Борисовата градина.

Ще можем да се насладим на 8 представления от 19 август до 15 септември.

“Отчаяни съпрузи“, “Неделя сутрин“, “Съседите отгоре“, “Премахни от приятели“ са само част от постановките които ще се играят в "Маймунарника“.

Сцената на емблематичното за София място в парка ще бъде адаптирана за всеки един спектакъл така, че да създаде за публиката едно по-различно театрално преживяване.

“Вярваме, че с тази инициатива ще допринесем за активния културен живот в София и през лятото, като предоставим на хората в столицата допълнителни възможности да прекарат вечерите си пълноценно с качествено театрално съдържание“, споделят организаторите

Началото на поредицата театрални събития ще постави най-дълго играната чешка комедия „От всички страни“ на 19 август.
Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов се забъркват в сложни отношения между две двойки. Едно домашно парти ще се превърне в комично бойно поле. А единствената цел ще бъде развод.

"Извънредно неудобно" ще стане в парка на 21 август.
Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова знаят как да разказват истински истории с много чувство за хумор. Този път те са обединени от неудобството, срама, конфузните ситуации, които всички преживяваме. Публиката ще се забавлява с разкази за домашни любимци, хипохондрици, гръцки остров, японско турне, деца, свекърви, една варицела, три раждания…

Въпреки че е сряда, 28 август ще бъде "Неделя сутрин“ за публиката в парка.
Защото на сцената ще бъдат Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller с една от най-харесваните авторски театрални комедии. Петимата (познати и от първата част на спектакъла „Петък вечер“) мечтаят за спокойствие в почивния ден, но неизбежно неделята се превръща в минирано от срамни спомени и догадки поле.


На 2 септември сцената превземат Керана и Емил Марков, които се превърнаха в един неочаквано добър театрален тандем в пиесата “Всяка първа сряда“.
Героите на двамата сключват сделка – той ѝ плаща, а тя му дава тялото си. Слагат всичко на масата – пари, секс, страхове, мечти. Без угризения и без оправдания. Никой обаче не е готов за това, което ще се случи.

Любовта ще завладее парка на 3 септември, когато отново ще гледаме триото Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова, този път в „Извънредно любовно“.
С музика, танци и много смях трите разказват осем любовни истории, в които всеки би се разпознал. Постановката ще покаже на публиката, че любовта е навсякъде – в скоростта, с която две коли се гонят по магистралата, на чина в първи клас, в един голям шоколад…

Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова ще забавляват зрителите на 4 септември с британската комедия „Премахни от приятели“.
Пиесата от Стивън Мофат („Шерлок“ и „Доктор Кой“) разказва за едно „приятелство”, което започва на палубата на круизен кораб и продължава в социалните мрежи. А оттам и на живо. Предстои едно гостуване, което качва главните герои на влакчето на ужасите.

Хитовата испанска комедия “Съседите отгоре“ ще се играе на 5 септември.
 Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения. Една вечер и една покана и ще се превърнат в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и “стандартния“ начин на общуване и живот на тези отдолу. А едно “неприлично“ предложение ще взриви всичко.

Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров ще бъдат “Отчаяни съпрузи“ на 15 септември.
Тримата стигат до крайни откровения с много чувство за хумор, когато разсъждават за отношенията между жените и мъжете. Излизат пред публиката със собствените си имена, а текстът на френската комедия е адаптиран към българската реалност, за да го направи още по-близък до публиката.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Таня Павлова, представител на организаторити,чуйте  и актьорът Деян Ангелов, който участва в две от представленията.

Таня Павлова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Коалиция за климата-България: Страната ни изостава значително в екологичните политики

Превенцията и адаптацията към климатичните промени са водещи за начините, по които се справяме с тези кризи. Това отбелязаха редица организации и сдружения, обединени в Коалиция за климата - България, на пресконференция през днешния ден. Те отбелязаха, че страната ни изостава значително в екологичните политики, като са нужни спешни и решителни..

публикувано на 30.07.24 в 18:07

Увеличават се измамите на потребители, търсещи краткосрочно финансиране

За увеличен брой измамени потребители, търсещи предоставяне на краткосрочно финансиране, алармират от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. Най-често се правят опити за реклама на потребителско кредитиране в социалните мрежи, разлепване на материали по спирките и предоставяне на „хвърчащи листчета“, каза пред Радио София Николай..

публикувано на 30.07.24 в 16:38
Павел Вълчев

Павел Вълчев: Политическата криза води до вътрешни катаклизми в партиите

Парламентарната група на "Има такъв народ" получи последната възможност да формира кабинет. В понеделник президентът Румен Радев връчи на формацията третия проучвателен мандат. Днес се проведе и първата от поредицата срещи, организирани от ИТН в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с третия мандат. Тя приключи неуспешно, тъй като..

публикувано на 30.07.24 в 15:26
Фронтменът Кубрат Аргилашки

"Спални места" издаде албум с поп музика, траш метъл, хардкор... - всичко

Пънк триото "Спални места" представи новия си трети студиен албум, който излезе преди дни и носи името на групата - "Спални места". В предаването “Радиокафе“ гост беше фронтменът Кубрат Аргилашки , който ни донесе свеж полъх от фестивала "Hills of rock", където групата взе участие. "Хората се радваха, младите знаеха текстовете, пяха с нас,..

публикувано на 30.07.24 в 12:50
Една от снимките в изложбата

"Сънувам на български" - казват хората във фотопроекта на Михаела Аройо

Първото цялостно представяне на дългосрочния фотографски проект на Михаела Аройо, посветен на бесарабските българи в Молдова и Украйна , ще може да се види галерия "Синтезис". Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка със звукова среда от Светослав Тодоров и текст на журналиста Димитър Кенаров ще бъде открита тази..

публикувано на 30.07.24 в 11:50
На работна среща в Министерството на здравеопазването се обсъжда изготвеният от консултанти на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) доклад за структурата на бъдещата Национална детска болница. На снимката: Галя Кондева

Очаква се финалният документ за структурата на Националната детска болница да е готов през август

Очаква се финалният документ за структурата на бъдещата Национална детска болница да бъде готов през август, съобщи здравният министър д-р Галя Кондева. Документът ще бъде публикуван за обществено обсъждане, допълни тя. По думите ѝ в доклада на консултантите от Европейската инвестиционна банка се предлага болница с 404 легла, като структурата..

публикувано на 30.07.24 в 11:21

София-Банкя-София с дизелова ретро мотриса, в която са се возили министри

Всяка събота през август БДЖ организира пътуване със специална ретро мотриса по маршрута от София до Банкя и от Банкя до София , по повод отбелязването на годишнината от основаването на Българските държавни железници през август 1888 г. и честването на празника на железничаря. Мотрисата е част от музейното наследство на железопътния..

публикувано на 30.07.24 в 08:55