Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Джоргов: Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" популяризира Боровец като лятна дестинация

Снимка: Радио София

Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" се провежда за трета поредна година в курортния комплекс Боровец, с финансовата подкрепа на община Самоков. Това е най-скъпото събитие в културния календар на общината, но сме много щастливи от това, сподели пред Радио София кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов.

"Всяка година фестивалът доказва, че е едно изключително важно събитие, с международно участие от над 10 страни. Със събития като този фестивал ние искаме да популяризираме допълнително нашата община и Боровец като лятна дестинация, не само като ски курорт", каза Джоргов.

"Като се полюбуват на нашата прекрасна природа, посетителите има много допълнителни неща, които могат да правят през деня докато чакат в 19.00 часа да започнат и самите изпълнения. Могат да изкарат един прекрасен уикенд и едни прекрасни шест дни на територията на Боровец и на общината", изтъкна кметът на Самоков.

Ангел Джоргов сподели, че Международният джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" привлича все повече посетители.

"Изключително сме щастливи, че д-р Илиева е решила да се довери преди 3 години на Боровец и община Самоков като партньори. Ние сме си подали ръка и се надявам, че дълги години напред ние ще приемаме фестивала", уточни Джоргов.

Той добави, че общината е организирала и транспорт между Самоков и Боровец за фестивала.

Следващата седмица започват и честванията за празника на града. На 5 август се отбелязват 90 години от създаването на уникалната дървена църква в Боровец, където Негово Светейшество Българският патриарх Даниил ще отслужи литургия.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Богата програма с много музикални изненади на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев"

Елиана Захариева е човекът, който подрежда програмата на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Тя бе гост в мобилното студио на Радио София, за да разкаже повече. Фестивалът ще бъде открит от Биг бенда на Българското национално радио под диригентството на Антони Дончев, публиката ще се наслади на индонезийска група и португалска певица...

обновено на 02.08.24 в 14:04
Сузана Иванова-Су

Качествената храна - начин на употреба и ключ към по-добър живот

С чаровната събеседничка Сузана Иванова-Су, говорим за здравословно хранане, качествена българска храна и не само. “Открих, че искам да работя за български брандове, с това да стимулирам българското производство, хората да научат, че както може да има хубава българска бира, така и хубаво българско вино, българско сирене, плодове и..

публикувано на 02.08.24 в 13:22

Биг бендът на БНР открива Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" със специално написана пиеса

Биг бендът на БНР тази вечер ще открие Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев". Това ще се случи със специално написана пиеса, сподели пред Радио София диригентът на Биг бенда на БНР Антони Дончев. "Тя се води химн на джаз фестивала. Написана е от композитора и пианист Ангел Котев, аранжирана е от Васил Спасов за Биг бенда. Това ще бъде..

публикувано на 02.08.24 в 11:31

От 2 до 7 август Боровец е домакин на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев"

За трета поредна година Боровец е домакин на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" . От 2 до 7 август, най-старият планински курорт на Балканския полуостров – Чамкория събира на едно място любими български и чуждестранни джаз изпълнители. Тази вечер фестивала ще бъде открит от Биг бенда на БНР, със солисти Васил Петров и Валерия..

публикувано на 02.08.24 в 10:02

Жълт код за опасно горещо време в почти цялата страна

Днес ще бъде слънчево. След обяд над западните райони ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места, към вечерта, е възможно да превали, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-югоизток. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 35°. В..

публикувано на 02.08.24 в 07:35
Диана Костова от Дирекция

Подкастите на БНР ще продължат да радват, вълнуват и предизвикват

Главният редактор на дирекция "Дигитални програми“ на Българското национално радио Диана Костова разказа за подкастите на БНР , които може да гледаме, слушаме и преживяваме в дигитална среда. За наличните и набрали значителен интерес от аудиторията, сред които „Патрулът“, „"Туристът“, "Тестът на Флора“, “Гласовете на Радиото“ както и за тези,..

публикувано на 01.08.24 в 18:30
Джейсън Майлс

Джейсън Майлс с Лисабонския си квартет - в първата вечер на Банско джаз фест

След броени часове на 3 август ще се открие 27-ото издание на "Банско джаз фест" . В продължение на 8 фестивални вечери - до 10 август, на сцената ще се изявяват музиканти от 18 държави. Едно от най-големите имена в програмата на фестивала тази година, е Джейсън Майлс . Той е продуцент, кийбордист, композитор, аранжор, носител на няколко..

публикувано на 01.08.24 в 18:10