Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 11 ноември 2024

BESCO организира първото издание на "Hall of Fame - Зала на славата на българските предприемачи"

Чуйте Добромир Иванов от Българската предприемаческа асоциация:

Снимка: Фейсбук/BESCO

Българската  предприемаческа асоциация (BESCO) организира първото издание на "Hall of Fame -  Зала на славата на българските предприемачи", което ще се проведе на 11 ноември тази година, съобщиха от неправителствената организация, която  обединява стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с иновациите. 

Целта на събитието е всяка година да отличава човек от екосистемата на стартъпите на база успеха, който е постигнал и влиянието, което има за развитието на предприемаческата  среда и страната ни, посочват от BESCO. 

"Hall of Fame" ще се състои на голямата сцена на Народния театър, правейки символична връзка между мястото, свързано исторически с културата и ценностите ни през последните 130 години и хората, които са пример за нови ценности, и които гледат напред към бъдещето, посочват организаторите. 

Номинациите

   

Критериите, по които ще бъде отличена първата личност в "Зала на славата", са да се помогнала за развитието на предприемаческата екосистема в период от над 10 години, да има безспорно добра репутация, да не бъде активна политическа личност към момента на номинация, да не е член на Управителния съвет на BESCO.

До вчерашния ден, 11  август 2024 г. всеки член и последовател на BESCO имаше възможност да назове името на  този, който вярва, че заслужава да бъде номиниран.

Гласуването 

В следващия етап на гласуване  ще преминат топ 10 личности, получили най-голям брой номинации. От 19 до 31 август ще протече гласуване, в което журито, съставено от над 100 покровители на BESCO, ще избере победителя.

Повече разказа пред  Радио София Добромир Иванов – изпълнителен директор на Българската  предприемаческа асоциация:

"Причината да  организираме цялото събитие е желанието ни да покажем пред по-широка част от обществото, че в България на фона на негативните неща, които често се случват по примера на Олимпийските игри, които ни показаха, че има хора, с които можем да се гордеем, които стават най-добрите в света и това е прекрасно и може да ни обедини като нация, така и отвъд спорта, в предприемачеството и бизнеса. Има хора, с които можем да се гордеем, да са лице на страната ни, които създават продукти и услуги използвани по цял свят. Успешни българи, различни от  общоприетия стереотип за бизнесмена с ланеца, чалгата и джипа. Възприятие отминало и остаряло, че новите модели пример за младите хора са тези, които са избрали да останат в България с труда, образованието и идеите си на улицата няма как да ги познаеш. Че са хора, които обикалят целия свят, правят инвестиции  със световно известни личности. Да покажем, че тези хора ги има и в България се случват всеки ден смислени добри неща", изтъкна той.

Чуйте повече от  разговора на Данаил Конов в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан в Банкя

С хип хоп парти на басейн AquaBankya район "Банкя" ще отбележи 12 август – Международния ден на младежта. Събитието стартира в 18:00 ч. 2024 г. с вход свободен. Вечерта посветена на младите хора, е в изпълнение на проектите "Слушай Банкя" 1 и 2, които се финансират от програмата на Столична община "София – град на младите и активните". Предвиждат..

публикувано на 12.08.24 в 16:20

Киберсигурност, или глобален инструмент за наблюдение?

Държавите членки на ООН одобриха вчера първия документ за борба с киберпрестъпността въпреки ожесточената съпротива на защитниците на човешките права, които предупредиха срещу глобален инструмент за наблюдение, предаде Франс прес. След три години преговори и накрая двуседмична сесия в Ню Йорк, "Конвенция на ООН срещу киберпрестъпността" беше..

публикувано на 12.08.24 в 16:07
Руми Илиева

Руми Илиева: "Вместо да се храниш емоционално, дишай осъзнато."

Грижата за тялото е комплексна, тя минава през много неща. Един от пътищата до тялото може да бъде храната. Чрез нея освен хранителни вещества в тялото вкарваме абсолютно всичко. Ако вкараме вредни неща, може да очакваме лоши резултати, ако вкарваме полезни за нас неща, можем да очакваме здраве, това сподели Руми Илиева в предаването "Добър..

публикувано на 12.08.24 в 15:21

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник

Поредица от културни събития привличат туристи в Перник през август. Графити майстори се включват в разкрасяване на сиви и неприветливи градски пространства в Перник. По повод Международния ден на младежта, талантливите млади артисти целят да направят миньорския град по-красив и по-цветен. Творбите се очаква да бъдат завършени днес (12..

публикувано на 12.08.24 в 12:18

Дигитализация за по-зелен и по-щадящ природата туризъм

Туризмът е свързан с почти всяка сфера на нашия живот, а дигитализацията е много важен инструмент за по-зелен и по-щадящ природата туризъм смята консултантът по проекти Ивайло Кожухаров. Пред Радио София той обясни, че тенденциите, свързани с туризма, са насочени към това той да бъде по-устойчив. По думите му, това се забелязва в редица страни в..

публикувано на 12.08.24 в 10:18

Над 50 падащи метеора на час очакваме в днешния пик

Звездопадът - ежегодният метеорен поток, активен от юли, днес ще достигне своя пик. Спектакълът е един от най-лесните за наблюдаване с невъоръжено око, като хората могат да наблюдават изобилие от ярки сини метеори. Тази година се очакват над 50 падащи метеора на час , а потокът ще продължи до 1 септември . Източникът на Персеидите е..

публикувано на 12.08.24 в 09:53