Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 19 август

Sofia Summer Fest с нова локация в изданието "Ъндърграунд"

Певицата Тони, която изпя "Всичко било е насън" - с усмивка и ветрило в откритото ни студио
Снимка: Роман Михайлов
Часове преди Sofia Summer Fest да смени локацията си, екипът на предаването "Добър вечер, София“ отново се озова на голямата поляна в Южния парк, за да ни направи съпричастни към всичко, случващо се на сцената, да се срещнем с обичани артисти и да поговорим с тях за всичко предстоящо.

Първата среща на Роман и Яна беше с певицата Тони, която в своята дебютна песен твърдеше “Всичко било е насън“.

Певиците Тони и Ирина Флорин, дадоха старт на изданието “Ъндърграунд“ в популярния летен фестивал, който от 19 август ще има нова локация - “Индустриална“. Като част от идеята за децентрализирането на града, много неща и събития да се случват извън центъра.

"Подготвили сме песните, които са най-популярни. Предполагам, Ирина ще изпее своите най-популярни парчета, аз също. “Всичко било е насън“, “Както преди“, “Поглед на дете“ и много други. Идеята е да се направят авторски песни и макар изданието да е "Ъндърграунд“ ние нямаме нищо общо с ъндърграунда, за нашата музика мога да кажа, че е абсолютно популярна поп музика", посочи певицата Тони.

На сцената на "Ъндърграунд“ Тони ще бъде със своя китарист, с който дълги години работят заедно – Щерион Пилидов.

"С него сме направили доста парчета, на по-голямата част от които той е аранжор и предполагам, че ще бъде едно страхотно допълнение към целия концерт. На новата локация ул. “Индустриална“ публиката ще може да се наслади освен на хубава българска музика и на вкусна храна, приготвена от популярни шеф готвачи.

Още от разказа на певицата за нейната музика, за съвместната ѝ работа с дует „Каризма“,  с които е трябвало да бъдат трио, но какво се е променило – чуйте в разговора на Роман и Яна.

Актрисата Ива Тодорова

Колоритната актриса Ива Тодорова се срещна с екипа ни, за да разкаже за “Най-смешното шоу“.

Всеки може да го нарича както си иска, но то си е „Най-смешното шоу – навсякъде, завинаги и само за вас“ с намигване и към рекламния свят, където всичко е най…, заяви актрисата. И допълни:

"В интернет хората, които търсят съдържание, виждат само реклами. Ние пък, за да си рекламираме представленията и шоутата, сме притиснати да правим реклами, и се чувстваш несмислен, защото искаш да се занимаваш с изкуство, това, което си правиш, това което работиш. Но вече не е така – ти правиш реклами за твоето собствено представление…“

Според актрисата най-добрата реклама се разпространява от ухо на ухо, от човек на човек.

“Най-смешното шоу“ е жанр комедия с елементи на стендъп.

"Това представление е по-скоро смешно, въпреки, че е доста иронично към съвременния свят и има моменти, в които аз не се свеня да застана сериозна", споделя Ива Тодорова.

За героя си разказва в първо лице, единствено число доста искрено и безкомпромисно.

"За мен това представление е много интересно, защото в него си оставих вратичка всеки път да експериментирам – всеки път, когато нещо в съвремието ми става много болезнено, го включвам вътре иронично. Някак то става много живо, макар за мен да е страшно, защото всеки път е експеримент", разкри тя.


Актьорите Весела Бабинова и Владимир Зомбори разказаха за представлението “Заклеваш ли се в децата?“ с първоначално заглавие повелителното “Закълни се в децата!“.

С комедиен жанр авторката Саломе Льопуш представя сериозни теми като любовта, доверието в другия. Режисьор е Крис Шарков. Музика: Емилиян Гацов-Елби.

Какво означава в днешно време да останеш верен, са си само с един човек, да не поглеждаш в страни?

За първи път си партнираме на сцената за по-дълго, за по-сериозни сцени, в един сериозен актьорски процес, споделят актьорите. Чуйте:

Организаторът Ани Андреева разказа какво ще се случва на сцената на новата локация на Sofia Summer Fest

На откритото пространство-градина ще можем да се насладим на още много прекрасни представления, ще има и много концерти с хубава българска музика, увери тя:

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Промяната започва от нас, казва всеки доброволец

Подлез на "Цариградско шосе" грейна от работата на Николай Петров-Glow и студенти

От мрачния и неподдържан подлез на автобусна спирка „Изток“ на „Цариградско шосе“ няма и следа. Сега на негово място минувачите се наслаждават на пъстро изрисуван подлез, дело на графити артиста Николай Петров-Glow. Приятната промяна е част от проекта „Net zero on campus“ в Стопанския факултет на Софийския университет, с участието на..

публикувано на 16.08.24 в 17:58
Светослава Симеонова и Емили Караколева

Следващите български младежки делегати към ООН са Емили Караколева и Светослава Симеонова

За 18-а поредна година след конкурс бяха определени двамата официални младежки представители на България към Организацията на обединените нации (ООН). За следващия мандат – 2024-2025 година, българските делегати са Емили Караколева и Светослава Симеонова. И тази година конкурсът се проведе в четири кръга. До последния достигнаха 7..

публикувано на 16.08.24 в 16:35
Искрен Иванов

Доц. Искрен Иванов: С реториката на шоумен Тръмп и пред Мъск каза каквото поиска

В началото на седмицата кандидат-президентът на Републиканската партия Доналд Тръмп даде двучасово интервю пред предприемача милиардер Илон Мъск в социалната му мрежа Екс (Х). Въпреки първоначалните технически проблеми, разговорът беше проследен от над 1,3 млн. слушатели. Доналд Тръмп много умело използва своята реторика на шоумен, за да..

публикувано на 16.08.24 в 15:18

Момичетата на София - първият женски клуб за преживявания у нас

Момичетата на София е първият женски клуб за преживявания у нас. Идеята за Girls of Sofia се е породила през април 2023 година, когато случайно Томи Томова е попадала на уютно ателие в центъра на София, което в момента провежда уроци по керамика. "Момичетата на София "ЕООД е онлайн платформа, предоставяща на ползувателите възможност да посещават..

публикувано на 16.08.24 в 13:43

Важно ли е да знаем какво е медийна грамотност и с какво е полезна тя?

Медийната грамотност е постоянна и трудна цел за всеки, нужно е да се полагат усилия, за да се използва. За какво ни е необходима тя? За да правим по-добри и информирани избори за нашия живот. Медийна грамотност е способността да се достъпва, оценява и интерпретира медийното съдържание и умението да се общува с него. Тази дефиниция даде преди..

публикувано на 16.08.24 в 11:39

Мащабният фестивал "48 часа Варуша юг" отново завладява старата столица

Мащабният фестивал „48 часа Варуша юг“ отново ще завладее Велико Търново. Тазгодишното издание се провежда между 16 и 18 август, а програмата му е изпълнена със събития от всяка сфера на културата. Зад „48 часа Варуша юг“ стои културният център ТаМ, чийто съосновател Галин Попов над 10 години вече работи по събитието. Тази година се..

публикувано на 16.08.24 в 11:05

Медитация и фокус в музиката на Емилиян Гацов-Елби

Еvocations е авторска музика от най-новия носител на наградата "Аскеер", композитора Емилиян Гацов-Елби. Каква е разликата от това да се създава музика от вътрешния повик и в колаборация с някой? "Мога да кажа, че покрай работата ми в театъра и въобще правенето на саундтраци и всякакви сценични музики съм правел всякакви неща. Разликата е, че..

публикувано на 16.08.24 в 11:05