Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велосипедист почина на площада в Перник, вероятно от инфаркт

Снимка: БГНЕС

Мъж е починал на площада в Перник пред очите на минувачите. Трагедията се е случила малко след 12.00 ч. Мъжът е бил с велосипед, когато му прилошало и паднал от него.  

Притеснените граждани звъннали на тел. 112, но въпреки бързата реакция на пристигналия спешен екип медиците само констатирали смъртта му. 

В момента служители на ОДМВР извършват оглед. 

Няма видими следи за насилие, съобщиха от полицията. Трупът ще бъде закаран в Съдебна медицина за аутопсия. Най-вероятно се касае за инфаркт.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В болница "Лозенец" - 3-часова животоспасяваща операция на рядка висцерална аневризма

Пациент с инициали Д.Д. постъпва в УМБАЛ "Лозенец" със силни коремни болки , продължаващи няколко седмици. След извършено образно изследване е установено, че той страда от рядка висцерална аневризма на мезентериалната артерия – състояние, което засяга между 0,1% и 2% от населението. Този вид аневризми са с висок риск от руптура , която води до..

публикувано на 20.08.24 в 17:12

Достъпът до медицински услуги се влошава

За поредна година в повечето области на страната достъпът както до лекари-специалисти, така и до общопрактикуващи лекари се влошава. Лесният достъп до специализирана помощ обикновено е свързан с по-високо качество на здравните услуги. В извънболничната помощ той съдейства за по-ранното установяване на различни здравни състояния и по-евтиното им..

публикувано на 20.08.24 в 16:11

Необикновените музикални пътешествия на Венета Нейнска и Иван Стайков

„Концерти с история“ е една изключително интересна поредица, замислена от пианистката Венета Нейнска. Тя винаги е умеела да разказва, да поставя музиката в контекста на времето, в което е създадена дадена творба. Вярва, че така слушателят отнася със себе си по-цялостен спомен от музикалното преживяване. Самата Венета Нейнска е прекрасна..

публикувано на 20.08.24 в 14:02

Лятната естрада в Борисовата градина посреща децата с безплатни представления

На 23 и на 25 август 2024 г., Лятната естрада в Борисовата градина за пореден път предлага забавления за деца. На 23 август, от 18.00 часа най-малките могат да гледат кукления спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и да участват в работилница за кукли. В неделя (25 август), от 10.30 ч. също предстои безплатно представление – „Приключения..

публикувано на 20.08.24 в 12:39
Снимка: Личен архив на Татяна Лолова

Срещнете Татяна Лолова пред Народния театър "Иван Вазов"

В градската градина пред Народния театър "Иван Вазов" днес се открива изложбата "Жена с много лица" – част от Националната програма “Татяна Лолова на 90 години”. "В живота си тя не искаше да е звезда, а невидима. На сцената и на екрана - Тя беше звезда, защото държеше публиката от първата до последната минута на актьорското си присъствие"..

публикувано на 20.08.24 в 11:35
Кочериново

Протестиращи заради безводието в Кюстендилско може да затворят пътя до Рилския манастир

Жители на Кочериново и общината излизат на протест днес на обяд заради безводието, което в някои от селата продължава от месеци. В общинския център са без вода от петък.  Нов протест готвят и в дупнишкото с. Самораново, където са на режим от 23 ч. до 6 ч. сутрин. Протестът в Кочериново е насрочен след 11:30 часа на пътя за..

публикувано на 20.08.24 в 11:30
Снимката е илюстративна

Един загинал и 40 ранени при ПТП-та в страната за денонощие

Един човек е загинал, а 40 души са ранени при 26 пътни произшествия в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си. В София е имало една тежка и 22 леки катастрофи. Трима са пострадали, няма жертви.  От началото на месеца в страната са станали 471 пътни инцидента с 27 починали и 628 ранени. Катастрофите от началото на..

публикувано на 20.08.24 в 09:46