Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преоткриваме София на временния инфопункт #soInfoIntoSofia в градина "Кристал"

Снимка: Радио София

Празничното студио на Радио София днес е разположено в градина „Кристал“, където е и временният инфопункт #soInfoIntoSofia, който цели три седмици ще гостува там с истории за символите на София и отворена сцена за културни събития.

Мобилният павилион отваря врати с празнична програма и официално откриване от 16.00 часа.

Инициативата е насочена както към жителите на София, така и към посетители от други държави, каза Яна Стефанова от SoSofia, които днес празнуват деветия си рожден ден.

„Идеята е да им покажем София, да им разкажем повече за града и всичките му лица. Тази инициатива кръстихме #soInfoIntoSofia, защото твърдим, че колкото повече опознаваш София, толкова повече се привързваш към нея. Ние, като местни, си знаем, че има много несъвършенства, но сме се научили и предпочитаме да я гледаме от хубавите й страни, а те са много“, обясни Яна Стефанова.

В празничния ден организаторите канят в 17.30 часа най-малките, за които са предвидени игри, оцветяване и разкази за символите на София.

Програмата продължава в 19.00 ч с Куиз за София с Free Sofia Tour с награди от #soСофия.

Час по-късно започват прожекции на филми за София, а в 21.00 DJ сет ще ни пренесе в Звукът на София.

„Тук, в рамките на тези три седмици, ще си партнираме и със студенти и други хора, горящи за града, които ще разказват, на хората които минават, различни истории за София, препоръки за града, като цяло как най-добре да си прекараш в София“, посочи Стефанова.

Тя добави, че за периода от 17 септември до 8 октомври, #soInfoIntoSofia ще бъде сцена за различни гости.

По време на събитието партньори, участници и организатори ще представят ролята на София, историята на града и програма за предстоящите седмици.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво е качеството на водата в София?

публикувано на 18.10.24 в 16:08

В поетичен спектакъл в Дома на киното жените се показват силни и свободни

Жените със своята красота и нежност са вдъхновителки за много лирични произведения. Но не само. Тази неделя от 16 ч. в столичния „Дом на киното”, в рамките на фестивала „Синелибри“ ще се състои поетичен спектакъл, посветен на женската сила. Озаглавен е „Виж ме: силна и свободна“, а инициатори са активист(к)и от фондация „Emprove“ и „Жените..

публикувано на 18.10.24 в 15:32
Лидерът на

Кризата в Близкия изток и странното поведение на Тръмп малко преди вота за президент на САЩ

Лидерът на Хамас Яхия Синуар бе убит от израелски войници в Газа в сряда. От Държавния департамент на Съединените щати посочиха, че със смъртта на Синуар се е премахнала основната пречка за спиране на огъня в Газа. Подобни коментари бяха определени като опростени. От Държавния департамент говорителят Матю Милър каза, лидерът на Хамас е..

публикувано на 18.10.24 в 14:55

Как изглеждат емоциите като кукли?

"Емоционалното пътешествие: откриване на емоциите през куклите" е  двудневен уъркшоп, в който ще бъдат разгледани емоциите и техния израз чрез ръчно изработени кукли.   Водени от опитните фасилитатори – Юлия Коларова - куклена актриса и Рафаил Николов - холистичен терапевт, участниците ще се потопят в света на емоциите и тяхното влияние върху..

публикувано на 18.10.24 в 14:20
Актьорът Пламен Манасиев

Актьорът Пламен Манасиев - от гимназията в Бургас до голямата сцена

Пламен Манасиев няма нужда от представяне, но има много за разказване – за театър, за роли, за дублаж…       На 24 октомври публиката ще има съкровена среща с обичания актьор на Камерна сцена “Сълза и смях“ в представлението “Скрити лимонки“ на режисьора Николай Поляков, което по думите на актьора представлява дамско представяне в шест..

публикувано на 18.10.24 в 14:03

Дизайнът - изложби, преглед, симпозиум в 10-дневния фестивал "Мелба"

Седмото издание на фестивала международния фестивал за дизайн "Мелба"  ще се проведе в първата 10-дневка на ноември. Събитието ще представи някои от най-влиятелните специалисти в сферата на графичния дизайн, изследванията в тази област, илюстрацията, архитектурата, кураторската работа, продуктовия и индустриалния дизайн. За..

публикувано на 18.10.24 в 13:59
 диджей BoYan

Диджей BoYan с нов сингъл - Nothing Serious

След представянето на новите си сингли Something и Replay, диджей BoYan е готов с още един нов сингъл - Nothing Serious .  “Имам чувството, че съм влязъл в някакъв ритъм. Опитвам се. Работа е. Не е лесно, обаче усещам, че съм влязъл в този ритъм, в който мога да продължа много дълго време така”, сподели той в ефира на “Радиокафе”...

публикувано на 18.10.24 в 12:54