Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 21 септември от 11 до 14 часа

"Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги" ще възродят разказваческия дух

Повече научихме от Стефан Касев в "Радиокафе"

Поредната среща с участник във фестивала I Am Sofia, който ще оцвети следващите дни в нашия град. Той е Стефан Касев, който участва във фестивала с форматите "Лигата на разказвачите" и "Писатели без книги".

"Два формата, които се завръщат под някаква форма. Зад "Писатели без книги" стои колегата Нинко Кирилов. И двата са насочени към разказване на истории, отворен тип формат, в който на сцената излизат хора по зададена тема. В случая темата за предстоящото събитие е "Аз и София" и имат пет минути за да разкажат своята история. Сходно е като стендъп комеди, защото идеята е да няма предварително написан текст", посочи Касев и допълни, че тъй като към Лигата на разказвачите е включен и проекта "Писатели без книги", е направено изключение, човек да може да прочита своя текст в рамките на две машинописни страници.

"Разказаната история не е задължително да бъде смешна, тя може да обхваща всякакви емоции. В Лигата на разказвачите историите са били на всякаква тема – от политическа до хорър, но в нашия случай се надяваме да чуем много положителни истории за хората живеещи в града", поясни още Стефан Касев.

Часът в който ще стартират форматите е необичаен, защото принципно са вечерни събития, но в събота, 21 септември, те ще започнат от 11 до 14 часа .

Всички, които искат да разкажат истории да заповядат, записването става на място. От всички записали се ще се тегли жребий за участие на произволен принцип, уточни Стефан Касев.

Идеята е да се възроди разказваческия дух на софийска сцена, сподели още той.

Още интересни подробности може да чуете  от разговора на Лили Големинова в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Какво е качеството на водата в София?

публикувано на 18.10.24 в 16:08

В поетичен спектакъл в Дома на киното жените се показват силни и свободни

Жените със своята красота и нежност са вдъхновителки за много лирични произведения. Но не само. Тази неделя от 16 ч. в столичния „Дом на киното”, в рамките на фестивала „Синелибри“ ще се състои поетичен спектакъл, посветен на женската сила. Озаглавен е „Виж ме: силна и свободна“, а инициатори са активист(к)и от фондация „Emprove“ и „Жените..

публикувано на 18.10.24 в 15:32
Лидерът на

Кризата в Близкия изток и странното поведение на Тръмп малко преди вота за президент на САЩ

Лидерът на Хамас Яхия Синуар бе убит от израелски войници в Газа в сряда. От Държавния департамент на Съединените щати посочиха, че със смъртта на Синуар се е премахнала основната пречка за спиране на огъня в Газа. Подобни коментари бяха определени като опростени. От Държавния департамент говорителят Матю Милър каза, лидерът на Хамас е..

публикувано на 18.10.24 в 14:55

Как изглеждат емоциите като кукли?

"Емоционалното пътешествие: откриване на емоциите през куклите" е  двудневен уъркшоп, в който ще бъдат разгледани емоциите и техния израз чрез ръчно изработени кукли.   Водени от опитните фасилитатори – Юлия Коларова - куклена актриса и Рафаил Николов - холистичен терапевт, участниците ще се потопят в света на емоциите и тяхното влияние върху..

публикувано на 18.10.24 в 14:20
Актьорът Пламен Манасиев

Актьорът Пламен Манасиев - от гимназията в Бургас до голямата сцена

Пламен Манасиев няма нужда от представяне, но има много за разказване – за театър, за роли, за дублаж…       На 24 октомври публиката ще има съкровена среща с обичания актьор на Камерна сцена “Сълза и смях“ в представлението “Скрити лимонки“ на режисьора Николай Поляков, което по думите на актьора представлява дамско представяне в шест..

публикувано на 18.10.24 в 14:03

Дизайнът - изложби, преглед, симпозиум в 10-дневния фестивал "Мелба"

Седмото издание на фестивала международния фестивал за дизайн "Мелба"  ще се проведе в първата 10-дневка на ноември. Събитието ще представи някои от най-влиятелните специалисти в сферата на графичния дизайн, изследванията в тази област, илюстрацията, архитектурата, кураторската работа, продуктовия и индустриалния дизайн. За..

публикувано на 18.10.24 в 13:59
 диджей BoYan

Диджей BoYan с нов сингъл - Nothing Serious

След представянето на новите си сингли Something и Replay, диджей BoYan е готов с още един нов сингъл - Nothing Serious .  “Имам чувството, че съм влязъл в някакъв ритъм. Опитвам се. Работа е. Не е лесно, обаче усещам, че съм влязъл в този ритъм, в който мога да продължа много дълго време така”, сподели той в ефира на “Радиокафе”...

публикувано на 18.10.24 в 12:54