Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Ритъмът на столицата

Снимка

Ние тактуваме във вашия ритъм.

"Ритъмът на столицата" може да задава темпо, но и да го следваме също толкова уверено.
Вашите теми - нашите анализи и репортажи.

Всеки делничен - между 14 и 17 часа, внасяме такт във вашия ритъм.

Публикации

Автомобил е напълно опожарен в кв. "Света Троица", засегнат е втори

Автомобил е бил изцяло опожарен, а друг е с частични материални щети в столичния квартал "Света Троица". За сигнала, получен на 6 октомври, потвърдиха от СДВР. Има съмнения за умишлен палеж заради наличие на запалителна течност, но..

публикувано на 07.10.21 в 11:10

“Финанси, инвестиции и финтех” в СУ „Св. Климент Охридски“ – най-желаната магистърска програма в Стопанския факултет

Магистърската програма “Финанси, инвестиции и финтех” и курс “Блокчейн и криптовалути” е плод на общите усилия на СУ “Св. Климент Охридски”, Българската Финтех Асоциация и частния сектор.  През 2020 г. в Стопанския факултет към Софийски..

публикувано на 06.10.21 в 18:21
Георги Илиев - кмет на район

Столичният район „Слатина“ търси местните будители

Столичният район „Слатина“ търси местните будители по инициатива на кмета Георги Илиев. В ежедневието си хората са забравили да търсят и да откриват добрината, казва Георги Илиев. Това е причината да инициира конкурс, в който всеки жител на..

публикувано на 06.10.21 в 16:04
Дарина Георгиева, Катя Василева, Надя Синигерска

От Ню Йорк до София – форум на Глобалния договор на ООН и Българската мрежа, посветен на отговорния бизнес

На 13 и 14 октомври 2021 г. представители на отговорния бизнес у нас ще се срещнат със световни експерти по корпоративна устойчивост. Срещите ще се проведат в хибриден формат и са посветени на ролята на компаниите в постигането на Целите за..

публикувано на 06.10.21 в 15:02

Спира водоснабдяването в части от ж.к.„Лозенец“ и с. Герман

Временно днес ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата, предупреждават от „Софийска вода”. Във връзка с реконструкция на уличен водопровод по ул. „Йоан Екзарх“ в ж.к. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 09.30..

публикувано на 06.10.21 в 08:15
Тео Насър

Тео Насър, учител: Невинаги логическите неща са верни, имайте критично око към действителността

Учителите нямат право да казват на учениците какво да правят като мерки срещу Covid пандемията, защото нямат медицинско образование. Може би трябваше преподавателите да изкарат курс, за да бъдат по-знаещи в това отношение. Това коментира Тео..

публикувано на 05.10.21 в 17:37

Премиерната пиеса „Народът на Вазов“ съчетава исторически факти с герои на автора

Пиесата на Александър Секулов „Народът на Вазов“ се играе премиерно на Голяма сцена в Народния театър „Иван Вазов“ на 7 и 8 октомври . В ролята на народния поет се превъплъщава Юлиан Вергов, а Владимир Пенев играе проф. Иван Шишманов...

публикувано на 05.10.21 в 16:32
Димитър Ганев

Димитър Ганев: ИТН се очертава като основен електорален донор на „Продължаваме промяната“

Една трета от симпатизантите на „Продължаваме промяната“ на Асен Василев и Кирил Петков са разочаровани избиратели, гласували за „Има такъв народ“, показват данни на социологическо проучване, проведено през септември от изследователския център..

публикувано на 05.10.21 в 15:42

Софийският маратон събира едни от най-елитните световни бегачи на 10 октомври

На 10 октомври , ще се проведе софийският маратон - Wizz Air София маратон . Това е 38-ото издание на едно от най-масовите и популярни спортни състезания у нас. Събитието привлича любители на бягането и активния начин на живот от над 30 държави . 25..

публикувано на 05.10.21 в 15:08

Най-много домакинства в София сменят печките с твърда гориво с пелетни устройства

Започна поставянето на нови отоплителни устройства на пелети, с които ще бъдат подменени стари печки на твърдо гориво. Предвижда се да бъдат монтирани 312 нови пелетни уреди в район „Панчарево“, като само тази седмица ще бъдат инсталирани 32 нови..

публикувано на 04.10.21 в 18:57