Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка

Спортна среща - едно предаване, което ще ви представи спорта по малко по-различен начин.
Разбира се, че говорим за футбол, тенис, волейбол и баскет, но обръщаме специално внимание и на алтернативните спортове.
Срещаме ви с интересни хора и техните интригуващи, дори екстремни хобита. Паркур, флайборд, катерене, йога, канадска борба, карате, таекуон-до, капоейра, ориентиране са само част от спортовете, за които говорим в студиото на Радио София.
Очаквайте интересни събеседници - спортисти, журналисти, спорт-ентусиасти, фенове. Ще ви изненадаме с актуални и любопитни теми.
Водещ на предаването е Луиза Лазарова - радио-човек, фитнес ентусиаст, колоездач и баскетболист-любител.
Спортувайте всеки ден, слушайте ни в неделя от 16 до 17 часа.

Публикации

Боян Дойчев: Замърсяването на околната среда е бич и за спортистите

Една от сравнително новите специалности, който изучават студентите в Националната спортна академия „Васил Левски“, е „Екология“. Секторът е към катедра „Спортна медицина“, а неговръководител е гл. ас. Боян Дойчев , който по своя инициатива е оборудвал..

публикувано на 30.10.17 в 13:28
проф. Даниела Дашева

Даниела Дашева: Трябва да се обединят усилията за научното осигуряване в спорта

Една от основополагащите катедри в Националната спортна академия "Васил Левски"  за студентите в Треньорски факултет е "Теория на спорта". Редица от преподавателите в нея са участвали в управлението на страната.  В момента нейн ръководител е служебния..

публикувано на 09.10.17 в 14:32
проф. Диана Димитрова

Проф. Димитрова: Комерсиалната литература в областта на храненето изкривява познанията

Една от основните катедри в Националната спортна академия "Васил Левски", която тази година навършва 45 години от основаването си, е "Спортна медицина", чийто ръководител е проф. д-р Диана Димитрова . Студентите в тази специалност се обучават в три..

публикувано на 02.10.17 в 17:21
проф. Татяна Янчева

Проф. Татяна Янчева: Предстои ни международният конгрес "Приложни науки в спорта"

Ръководството на Националната спортна академия "Васил Левски", в лицето на ректора проф. Пенчо Гешев и на заместник-ректора по научната дейност проф. Татяна Янчева, участва в конгрес, организиран от Асоциацията на ректорите на специализираните висши..

публикувано на 25.09.17 в 15:32
Татяна Янчева

Проф. Татяна Янчева: Един треньор не може да бъде магьосник

Една изключително важна част от подготовката на спортистите е свързана с психиката. У нас в последните години зачестиха спортовете, които работят професионално със спортен психолог и при тях успехите са видими. Един от тези спортове е художествената..

публикувано на 13.09.17 в 14:06
Проф. Петър Киров: Нашите състезатели не са научили още урока „Да бъдеш победител“

Проф. Петър Киров: Има един особен урок, който се учи в залата за борба

В предаването ни "Спортна среща" ви запознахме с катедрата в Националната спортна академия, свързана с един от най-българските спортове - борбата. За периода 1956-2014 състезателите в различните направления са спечелили 708 медала, 16 от тях са олимпийски..

публикувано на 29.08.17 в 12:23

Проф. Стефан Стойков: Ние сме "скулптури" на живи тела

Леката атлетика е в основата на редица спортове. Освен това е и спорт, с който ние, българите, се гордеем изключително много, тъй като наши спортисти държат все още световните рекорди - емблематичен, разбира се, е този в скока на височина на Стефка..

публикувано на 24.08.17 в 13:28

Доц. Згуровски: Нужни са комплексни действия за мотивирането на децата за зимните спортове

Едни от най-атрактивните специалности в Националната спортна академия "Васил Левски" са в областта на снежните спортове. Причината - успехите, които в последните години записваме в биатлона и сноуборда, свързани с имената на Красимир Анев, Владимир..

публикувано на 07.08.17 в 15:54

Доц. Сашо Панчев: Изненадата вече е в мястото и формата на проявление на насилието

Една от най-новите специалности, които тази година ръководството на Националната спортна академия въведе в редовна форма на обучение, е "Бойно-приложна физическа подготовка". Досега тази специалност се изучаваше задочно, и то само от служители на МВР и..

публикувано на 11.07.17 в 14:18
проф. Кирил Андонов

Проф. Кирил Андонов: Българката винаги успява да покаже най-доброто в художествената гимнастика

Едни от основните спортове, които се изучават в Националната спортна академия "Васил Левски" са гимнастическите, а бойното кръщение на всички студенти е практическият изпит по гимнастика в първи курс. За този изпит, за нивото на физическа подготовка и..

публикувано на 03.07.17 в 15:57