Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Спортна среща

Снимка

Спортна среща - едно предаване, което ще ви представи спорта по малко по-различен начин.
Разбира се, че говорим за футбол, тенис, волейбол и баскет, но обръщаме специално внимание и на алтернативните спортове.
Срещаме ви с интересни хора и техните интригуващи, дори екстремни хобита. Паркур, флайборд, катерене, йога, канадска борба, карате, таекуон-до, капоейра, ориентиране са само част от спортовете, за които говорим в студиото на Радио София.
Очаквайте интересни събеседници - спортисти, журналисти, спорт-ентусиасти, фенове. Ще ви изненадаме с актуални и любопитни теми.
Водещ на предаването е Луиза Лазарова - радио-човек, фитнес ентусиаст, колоездач и баскетболист-любител.
Спортувайте всеки ден, слушайте ни в неделя от 16 до 17 часа.

Публикации

Как България се качи на върха във футбола на маса

Момчетата от Българския национален отбор по футбол на маса представиха достойно България на световното първенство в Испания, завръщайки се като световни шампиони! Отдадеността, усърдните тренировки и нестихващият дух дадоха резултат и тази година..

публикувано на 23.07.19 в 15:59

Български атлети завоюваха 19 медала на световните игри на Спешъл Олимпикс

В периода 14 – 21 март 2019 година в Абу Даби участваха над 7500 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и споделиха своята радост с над 3000 официални..

публикувано на 24.03.19 в 17:10

Спортисти на месец септември

Спечелилите бронзови медали на Световното първенство за мъже петобойци Явор Пешлеевски и Тодор Михалев бяха определени от журналистите за "Спортисти на месеца" за септември. След петобойците се наредиха европейската шампионка на скиф Десислава..

обновено на 22.10.18 в 10:20

Моторни страсти на пистата в "Долна Митрополия"

Новина за любителите на моторните спортове у нас. Тази неделя на летищен комплекс "Долна Митрополия" в Плевен, ще се проведе първото от общо три състезания, на които ще бъдем домакин през сезон 2018. Това е  и първото домакинство на България от началото на..

обновено на 22.10.18 в 10:14
Анита Доганова

Анита Доганова: Не е лесно да бъдеш и жена, и боец

Най-добрите ни ММА състезателки Анита Доганова и Александра Тончева ще се изправят една срещу друга в гала вечер на 2 август в Свети Влас. Срещата е в рамките на 41-вото издание на турнира MAXFIGHT. Не е лесно да бъдеш и жена, и боец, сподели..

публикувано на 29.07.18 в 16:25

Проф. Митев: Олимпийските игри са скъпи, но решават важни политически и социални задачи

По-малко от месец остава до откриването на зимните олимпийски игри в Пьончан (Корея). Организирането на най-големия спортен форум с всеки цикъл става все по-скъпо. Доколко влагането на толкова много пари влиае върху олмипйските ценности и идеали,..

публикувано на 22.01.18 в 11:20

От 90-те години МОК полага огромни усилия за равно участие на жените в спорта

На игрите в Токио ще видите повече жени, прогнозира председателят на Международния олимпийски комитет Томас Бах по повод следващите летни олимпийски игри, които ще се проведат в японската столица. Какво на практика означава това и ще видим ли..

публикувано на 14.01.18 в 18:10

Отбелязаха Световния ден на снега с велоспускания

За втора поредна година Витоша се включи в отбелязването на Световния ден на снега (на 13 януари) със Зимен фест в планината. Една от интeресните атракции беше снежно спускане с велосипеди в планината, което се нарича down hill...

публикувано на 14.01.18 в 17:10

Все по-належащи са мерките за добро управление на спорта в Европа

Доброто управление в спортния сектор е тема, която в последните години става все по-актуална, и предприемане на спешни мерки за борба с настоящите проблеми в сферата на управлението на спорта в Европа е силно необходимо. Европейски, национални и местни..

обновено на 12.01.18 в 11:30
НСА

Засилен интерес към магистърската програма "Спорт за високи постижения" в НСА

В Националната спортна академия "Васил Левски" официално бе открита учебната година в образователно-квалификационната степен "Магистър".  Тази година в това направление ще се обучават едни от най-големите ни спортисти. Кои са те и какъв е интересът към..

публикувано на 08.11.17 в 16:32