Книгите на „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“

БНР Новини













Списък с книгите, които „Асоциацията на българските журналисти и писатели за туризъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР:

СнимкаСборник ZOOM ТУРЦИЯ

ZOOM ТУРЦИЯ съдържа 15 истории. Авторите са утвърдени разказвачи на истории – известни журналисти, публицисти, писатели и фотографи. Много неща ги различават, но има нещо, което ги свързва.

Всъщност, три неща ги свързват. Всички те много обичат да пътуват. Членове са на Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма. Участници са в 52-ия конгрес на Световната федерация на журналистите и писателите по туризма, който се проведе в Турция.

Историите показват Турция от 15 различни ъгъла. Чрез увлекателни пътеписи и есета, великолепна белетристика и публицистика авторите фокусират в едър план своя „комшу”.




Снимка
Сборник „Китай безкрай“
Автори: Соня Алексиева, Мира Баджева, Любослав Илиев, Искра Койнова, Славяна Манолова, Максим Минчев, Банко Пиронков, Лилия Стареав, Пламен Старев 

Книгата съдържа материали и снимки на журналисти от Българската асоциация на журналистите и писателите по туризма (АBUJEТ), които участваха в 51-я конгрес на най-голямата международна професионална организация на пишещите за туризъм (FIJET), проведен в Шанхай, Суджоу и Ханджоу.

Искра, Славяна, Соня, Мира, Пламен и Максим са сред най-упоритите пишещи пътешественици на България. Разказват за това, което са видели и усетили. Дават една невероятна картина на тази безкрайна в цветове, преживявания, духовност, култура, древна традиция, изумителна съвременност, страна.




Снимка
Кралство Мароко – страна на пътешествията
Луксозно богато илюстровано издание















Снимка
„Магията на Египет“
Луксозно богато илюстровано издание
Неизразимото величие на удивителните неща, каквито няма никъде по света, по думите на Херодот, пресъздават в своите пътеписи и снимки авторите на тази книга. Те ще ви поведат на вълнуващо пътешествие по „сълзите на Изис“, на петъчна молитва в Порт Саид, до града, който лекува души. Ще ви изкачват на планината на Моисей, ще ви срещнат с момчето-фараон, с нилските „пирати“. Ще ви разкажат приказки за пирамиди и храмове, пустиня и море, ще ви запознаят със света на класическия Египет, ще ви отчупят от дъхавия арабски хляб от времето на Пророка... 
И всичко това, за да ви убедят, че магията на Египет, неговите „удивителни неща с неизразимо величие“ можете и сами да откриете край „Реката на живота“. Където ви чакат „60 усмивки на минута“.






Снимка
„Хайде на сафари“
Книгата Alo Boo Safari (Хайде на сафари), посветена на Кения, Танзания и Занзибар, се очертава като първа от поредицата „Пътешествия с Максим“.
Пишещ пътешественик или пътешестващ писател – не е ясно кое е по-доброто определение за Максим Минчев.
Той не само успя да обиколи 111 страни на четири континента, но и да сподели видяното/преживяно в над 500 пътеписа в медиите и в 5 книги: „XVIII Екватора“, „Три мусона“, „Възторгът на Марко Поло“, „Късметът на Липтън“ и „47 по Гринуич“.
Разбира се, познаваме Максим и като журналист, от пресата, радиото и БТА, и като запален фотограф с три самостоятелни фотоизложби, и като дългогодишен пресдиректор на Атлантическия клуб. И като може би единственият българин, посетил всички градове, върхове, пещери и манастири в България, както и 100-те национални туристически обекта ... И още с неизброимите му хобита – география, история, археология и с вечната си усмивка. Но животът е живот, а текстът – текст. Сега ни предстои една нова среща именно „в текста“ с Максим.
Книгата Alo Boo Safari (Хайде на сафари), посветена на Кения, Танзания и Занзибар, се очертава като първа от поредицата „Пътешествия с Максим“. Едва ли ще намерите по-сигурен, умел, а и забавен гид...


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издателство „Точица“

Списък с книгите, които издателство „Точица“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Умножение без уморение“ Автор: Зорница Христова Лесни трикове за усвояване на таблицата за умножение..

публикувано на 13.12.18 в 15:05

Издателство „Факел Експрес“

Издателство „Факел Експрес“ Списък с книгите, които издателство „Факел Експрес“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Публични врагове автори: Мишел Уелбек и Бернар-Анри Леви Защо „публични врагове“? Защото основната тема в тази епистоларна размяна на мисли е..

публикувано на 11.12.18 в 09:55

Издателство „Ентусиаст“

Списък с книгите, които издателство „Ентусиаст“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: „Котаракът Франт и загадъчният остров“ автор: Иван Раденков + CD с Песните от книгата, изпълнени от: Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова; Иван..

публикувано на 11.12.18 в 09:05

Издателство „Еднорог“

Списък с книгите, които издателство „Еднорог“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: Стивън Кинг: „Искате да прочетете чудесно написана криминална мистерия? Антъни Хоровиц ви е приготвил една, нарича се „Мозайка от убийства“. На нивото на Агата Кристи е. В някои..

публикувано на 06.12.18 в 11:07

Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“

Списък с книгите, които издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм“ дарява за Коледната кампания „Доброто – там, където сте вие“ на „Нашият ден“ на програма „Христо Ботев“ на БНР: 4 основни текста автор: Зигмунд Фройд Поредица „Теоретични пространства“ включва работи на Зигмунд Фройд, психоаналитичната традиция и други сродни..

публикувано на 05.12.18 в 11:15