МВФ: Техническите преговори за гръцката спасителна програма бяха прекратени поради липса на прогрес

Говорител на МВФ Гери Райс обяви, че техническите разговори относно спасителна програма за Гърция са били прекратени с оглед липсата на прогрес в преговорите.

Все още има големи различия между МВФ и Гърция в повечето ключови област и не се вижда прогрес в опитите за намаляване на тези различия, заяви говорителят на МВФ на днешен редовен брифинг на Фонда във Вашингтон, цитиран от "Уолстрийт Джърнъл".

Ние сме далеч от постигане на споразумение. Нашият преговарящ екип напусна Брюксел с оглед липсата на прогрес в разговорите с гръцките представители. Сега топката е изцяло в полето на Гърция, подчерта Гери Райс.

Според МВФ, преговорите с Гърция относно пенсионната реформа, данъчната политика и финансирането на страната се намират в задънена улица. Необходими са реформи в пенсионната политика и в данъчната политика (Данък добавена стойност), за да се осигури бюджетна стабилност, тъй като по-слаби ремонти в тези две ключови области ще изискват и по-голямо бъдещо финансиране и нови дългови облекчения, допълни говорителят на МВФ. Той все пак допълни: Ние оставаме ангажирани. МВФ няма да напусне масата за преговори.

Гери Райс също така заяви, че управляващият директор на МВФ Кристин Лагард ще посети Европа през следващата седмица.

Коментарите на МВФ сякаш опровергават информациите от по-рано през деня, че има голям вероятност за постигане на споразумение между Гърция и нейните международни кредитори през следващата седмица, точно преди важната редовна среща на Еврогрупата на 18-и юни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Доналд Туск

Доналд Туск: Нужни са решения от страна на Гърция, а не повече преговори

Гърция трябва да спре да преговаря със своите международни кредитори и вместо това да вземе решение , заяви днес президентът на Европейския съвет Доналд Туск в един от най-острите коментари, направен от европейски лидер относно безизходицата по отношение..

публикувано на 11.06.15 в 16:52
Алексис Ципрас и Жан-Клод Юнкер на днешните разговори в Брюксел

И днешните преговори между Гърция и ЕС не завършиха с пробив

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че все още не са отстранени различията между него и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по гръцката дългова криза, съобщи АФП. След следобедните консултации между двамата в Брюксел, гръцкият..

публикувано на 11.06.15 в 17:51
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стагнация на потребителските разходи в САЩ през август

След четири поредни месеца на растеж, през август потребителските разходи в САЩ останаха без промяна спрямо юли, което е сигнал за известна предпазливост сред американските домакинства на фона на все още слабия растеж на водещата световна..

публикувано на 30.09.16 в 15:59

По-добро от очакваното представяне на британската икономика в месеците преди Brexit

Икономиката на Великобритания се представи изненадващо добре преди референдума на 23-ти юни за бъдещето на страната във или извън ЕС, нараствайки през второто тримесечие с по-солидно от предишните оценки темпо и спрямо това в началото на годината,..

публикувано на 30.09.16 в 13:55

Спад на безработицата в България до близо 7-годишно дъно при нейна стабилизация в целия ЕС

Безработицата в 28-те страни - членки на Европейския съюз стабилизира през август за четвърти пореден месец в 7-годишно дъно от 8,6%, като в същото време безработицата в България отбеляза понижение до 7,7%, достигайки най-ниско ниво от октомври..

публикувано на 30.09.16 в 13:05

Ускоряване на инфлацията в еврозоната през септември до близо двугодишен връх от 0,4 на сто

Инфлацията в еврозоната се ускори през септември до най-високо ниво от близо две години насам, но все още остава далеч под целевото ниво на Европейската централна банка, показват предварителни данни на Евростат. Индексът на потребителски цени..

публикувано на 30.09.16 в 12:27

Поредно понижение на производствените цени в България през август

Производствените цени в България се понижават през август спрямо месец по-рано и бележат пореден спад на годишна база, показват данни на Националния статистически институт. Общият индекс на цените на производител в България (PPI индекс) намалява..

публикувано на 30.09.16 в 12:10