Положителни резултати на БФБ във вторник сутрин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Търговията на Българска фондова борса днес стартира с по-висока от обичайното инвестиционна активност като сключените сделки час и половина от началото на сесията са на стойност от 444 хил. лева.

Посоката на движение на родните индекси остава положителна за седми пореден ден и от началото на търговията SOFIX нараства с 0,99% до 492.44 пункта.

Сред най-ликвидните компании на родния пазар ръстове между един и два процента тази сутрин записват „Монбат” АД, „Софарма” АД и „Химимпорт” АД. С по-солидни повишения от съответно 2,55% и 4,74% до момента са акциите на „Холдинг Варна” АД и „Индустриален Капитал Холдинг” АД.

След вчерашните си понижения, днес световните капиталови пазари са оцветени в зелено, като значителна роля за добрите настроения на инвеститорите изигра приетото като силно представяне на Хилъли Клинтън срещу Доналд Тръмп на първия кандидатпрезидентски дебат в САЩ. Европейските пазари записват слаби ръстове в рамките на няколко десети от процента.

ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД, www.bulltrend.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ

SOFIX прекъсна печелившата си серия, но въпреки това скача с 8.6% през септември

Българска фондова борса си взе малка почивка от поредицата силни повишения през тази седмица и завърши последния ден от месеца оцветена в червено. SOFIX прекъсна 9-дневната си печеливша серия и отстъпва с 1.09% до ниво от 504.58 пункта, но въпреки това записва значителен ръст от 8.6% през месец септември. По-голямата част от оборота за..

публикувано на 30.09.16 в 17:30

Червено настроение за капиталовите пазари в последния търговски ден от месеца

В последната търговска сесия за този месец световните капиталови пазари се обагриха в червено. Азиатските и европейските индекси отчитат между 1 и 2% понижение, а стартът на негативната посока бе даден още вчера от другата страна на океана, където акциите на Deutsche Bank се сринаха с над 9%, повличайки след себе си и останалите компании от..

публикувано на 30.09.16 в 11:49

"Софарма" АД е изкупила обратно още 97 705 собствени акции

"Софарма" АД информира, че от 27 септември до и включително 28 септември 2016 г. Дружеството е изкупило обратно 97 705 броя собствени акции представляващи 0,07%  от капитала на дружеството. Обща стойност на обратно изкупените на БФБ – София АД книжа, възлиза на 285 115,51 лева, при средна цена от 2,91 лева за брой. Търговията с акции на..

публикувано на 30.09.16 в 11:17

SOFIX върна спечеленото преди обяд и завършва без изменение

След силно положителното начало на деня на Българска фондова борса и добрите резултати от началото на седмицата, в следобедната част от сесията родните акции върнаха натрупаното по-рано днес и завършват с минимални изменения в близост до вчерашните си нива на затваряне. Макар и с минимален ръст от 0,05% SOFIX удължава печелившата си серия на..

публикувано на 29.09.16 в 17:41

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква извънредно общо събрание на акционерите

Управителният съвет на Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна представи покана за свикване на Извънредно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 01.11.2016 г. Целта на събранието е разглеждане на предложение и приемане на решение за освобождаване на член на Надзорния съвет на..

публикувано на 29.09.16 в 17:02