Podcast en español
Tamano del texto
Radio Nacional de Bulgaria © 2024 Todos los derechos reservados

„Докога, Маргарито?” – нов албум на Маргарита Хранова

Foto: личен архив

Любимата на няколко поколения поп певица Маргарита Хранова отново ще зарадва почитателите си с нов албум. Тя е от малкото родни изпълнители, които не са спирали през годините да изнасят концерти. На 10 март в столичен клуб ще представи новия си проект „Докога, Маргарито?“, който съдържа двадесет песни.

Избрала съм песни, които смятам че са много приятни и интересни – споделя Марги Хранова. – Голяма част от тях съм изпяла през последните три години, но не са били издавани до сега. Заглавието на албума „Докога, Маргарито?“ идва от пилотната му песен. Тя е написана от Милен Македонски преди повече от двайсет години, но чак сега дойде времето да я изпълня. Маргарита Петкова е автор на много красиви стихове, които аз използвах. За първи път изпях „Докога, Маргарито?“ преди две години на конкурса „София пее“ и получих награда. Включила съм в проекта и съвсем нови песни с интересна история. Запознах се с двама млади композитори по Интернет, Горан Калинов и Иван Кръстев. Те написаха за мен композициите „Дай ми крила“ и „Ще прогоня любовта“. Надявам се да се завъртят по медиите и да се харесат на хората. Имам и нов автор в албума – Калин Димитров, който ми предложи песента си „Подари ми лято“. Мисля че ще се превърне в хит през настъпващото лято. Предвиждам да направя и клип към нея. Аз обичам да работя с млади хора, трябва да има приемственост между поколенията. Радвам се, че съм оценена от тях като изпълнител и ми предлагат свои песни.

В новия си албум Марги Хранова е намерила място и за по-стари хитове, но в нови аранжименти, като „Устрем“, „Оставаме“ от българския филм „Оркестър без име“, музика от спектакъла „Цвят на изтрито червило“...

Друг интересен факт е предизвикателството, което певицата е  приела с участието си на фолклорния конкурс „Пирин фолк“. С песента „Молитва за нас“ тя печели първа награда. Написана е от Вели Чаушев и Валентин Пензов в поп стил, съчетан с етно мотиви.

Ще направим тази година един голям концерт в памет на композитора Найден Андреев – продължава Марги. – В него ще включим всички песни, написани от него през годините както за мен, така и за други мои колеги. Ще ги представим в аранжименти за симфоничен оркестър и хор. Диригент ще бъде Левон Манокян. Лятото искаме да представим този проект в градовете, които разполагат с филхармонични състави. На 25 ноември ще го покажем и пред софийска публика в зала №1 на НДК.

На 10 март по време на промоцията на новия албум на Марги Хранова ще бъде представена и илюстрованата й биография „Минутите, които разпилях с любов”. В нея певицата показва в снимки своя дълъг творчески път. Идеята и реализацията на книгата е на журналиста Иван Георгиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!