Podcast en español
Tamano del texto
Radio Nacional de Bulgaria © 2024 Todos los derechos reservados

Хилда Казасян тръгва на турне

Foto: личен архив

Пролетта е особено вдъхновяваща за повечето творци. Под влиянието на красотата и зараждащия се отново живот, сега те създават нови проекти, изнасят концерти, планират турнета. Джаз певицата Хилда Казасян е един от тези български артисти. През май тя ще направи своето второ национално турне. През следващите минути ще ни разкаже повече както за предстоящите концерти, така и за програмата, която е подготвила за своите почитатели.

Идеята да направя сега турне се зароди още преди две години, когато направих първото – започва своя разказ Хилда. Празникът, в който се превърнаха тези концерти тогава беше толкова голям и искрен, че установих колко ми е липсвало това. Така събрах енергия и сили сега отново да се случи подобно прекрасно изживяване за всички, които ще дойдат на нашите концерти. Някои от градовете, в които плануваме да свирим, вече сме посещавали. Но ще има и нови места, на които всеки, който желае може да дойде и да чуе музиката ни. Турнето ни започва на 11-и май от Стара Загора, на следващия ден сме в Пазарджик, продължаваме на 13-и в Пловдив, на 25-и май – в Русе, 26-и във Варна, на 28-и в Добрич и завършваме обиколката на 1-ви юни в зала България в София.

Какво ще чуят почитателите на певицата, ще научим отново от нея:

В програмата има нови пиеси, сред които е и първата ми авторска композиция със заглавието „Ако си тук“. За първи път в живота си пиша музика и текст, аранжиментът е на Христо Йоцов (перкусии) и Живко Петров (пиано). Мисля, че се получи много приятна и хубава песен. Щастлива съм, че музикантите, с които работя, също я одобриха. Освен Христо и Живко, в групата са Димитър Карамфилов (контрабас) и Михаил Йосифов (тромпет). На турнето ще изпълним и други авторски песни, както и нови джазови стандарти, но в наши аранжименти. Като цяло ще изсвирим най-ефектните пиеси от предното ни турне, но ще има и много нови пиеси.


След турнето предстои летният сезон, в който Хилда, заедно със своите колеги, ще има още участия. И още:

Замислила съм да направя едно лятно турне в големите клубове по морето. След това започвам подготовката на мащабно събитие, свързано с най-голямата отговорност в живота ми досега – концерт в памет на моя баща Вили Казасян. Той ще се състои на неговия рожден ден – 8-и декември. Благодарна съм на Мирослав Боршош – директор на  НДК, за поканата да го направя в зала №1. Мисля, че ще се превърне в един истински спектакъл, който баща ми заслужава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!