Podcast en español
Tamano del texto
Radio Nacional de Bulgaria © 2024 Todos los derechos reservados

LIBIDO Project на Quarto Quartet и група „Акага“

Foto: LIBIDO Dance Project

XXI-то издание на „Салона на изкуствата“ предлага и тази година изключително интересен и пъстър музикален афиш. Един от предстоящите концерти, който предизвика огромен интерес още при обявяването на програмата, е на музикантите от щрайх квартета Quarto Quartet и фънк формацията „Акага“. На 17 май, в зала №1 на НДК, почитателите на класическата и фюжън музика ще имат удоволствието да чуят колаборация между тези два жанра.

Повече за концерта научаваме от Красимир Куртев – фронтмен и вокал на „Акага“:


LIBIDO
е моя идея. На европейското турне на „Акага“ имахме концерти в театър. Там на една стена бяха написани различни думи, Libido беше сред тях. При срещата, на която с Иван Пенчев обсъждахме проекта, предложих да направим пиеса с това име. Оттам дойде и заглавието на концерта LIBIDO Project. Исках да има едновременно страстта на щрайха, поднесена от Quarto Quartet, но и танцувалността на фънка – същността на „Акага“. В концерта участват и млади изпълнители, които все още са непознати за българската публика, но са много талантливи. Една от тях е певицата Нели Солакова, тя ще изпълни въпросната песен. Разбира се, на сцената ще излязат и някои родни звезди, но засега ще ги запазя в тайна. В този проект осъществихме мечтата си да излезем на една сцена с толкова талантлив състав като щрайхистите от Quarto Quartet. Бях на техен концерт и чух много интересни трактовки на класически произведения. Учили сме заедно в музикалното училище в София, което също бе от значение, тъй като имаме сходно виждане относно проекта и музиката в него. Доста се чудихме как да направим аранжиментите така, че да не стане половин класически и половин фънк концерт. Новината е, че ще представим няколко нови пиеси, създадени съвместно от Quarto Quartet и „Акага“. Публиката ще чуе и пиеси на Марвин Гей, Джеймс Браун, Earth wind & fire, Принс и Бруно Марс. Хората ще се насладят на много разнообразна програма.

Освен екстравагантна и неочаквана комбинация от фънк, фюжън, джаз и класика, меломаните ще бъдат изненадани и от бийтовете на DJ Borche, както и от мулти-инструменталното включване на Мишо Шишков. Ако някой все пак разпознае любима своя песен, то със сигурност тя ще е добре “маскирана” с нов аранжимент и поднесена в забавен летен вариант – в унисон с настроението на проекта. С настъпване на лятото и слънчевото време вярваме, че хората ще имат нужда точно от един цветен и енергичен LIBIDO Project – добавя Краси от Акага.

За нас е истинско предизвикателство да излезем от рамките на класическия концерт и да предложим абсолютно нов поп-денс продукт в Зала №1, с един супер професионален екип от музиканти и приятели, споделя с ентусиазъм Иван Пенчев, лидер на Quarto Quartet.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!