Камерите на Пътна полиция в София ще ловят нарушители и през нощта

"Пътна полиция" в София ще получи до дни нови камери, с които ще може да снима нарушителите и през тъмната част на денонощието
Снимка: БГНЕС

 

В следващите дни столичната "Пътна полиция" ще бъде оборудвана с нови камери, с които полицаите ще могат да ловят нарушители и през тъмната част на денонощието. До момента мобилните устройства работеха само през деня заради липсата на по-новата техника. Това заяви в предаването "Хора, пътища, автомобили" на Програма "Хоризонт" на БНР - главен инспектор Иво Кирилов - началник сектор в "Пътна полиция" София.

Според него след края на почивните дни в столицата се наблюдава нормалният засилен трафик, като ремонтите в района на Семинарията допълнително изнервят шофьорите. Кирилов препоръча водачите да избягват стеснения участък, за да не чакат около 20-30 минути в задръстванията там.

През 2013 година "Пътна полиция" София е заснела 68 000 клипа с нарушители на Закона за движението по пътищата, като събираемостта на глобите постепенно се увеличава

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47