140 милиона лева за ремонти в София през 2014

Снимка: БГНЕС

 

Тази седмица бе въведен третият епат от временната организация на движението в района на Семинарията в София, където тече изграждането на ново кръстовище.

За основните ремонти на булевардите в града през 2014 година, колко пари са предвидени в бюджета на Общината - отговорите в предаването "Хора, пътища, автомобили" на Програма "Хоризонт" на БНР от Васил Начевски - изпълняващ длъжността директор на "Транспортната дирекция" в Столичната община.

По думите му движението на пътни превозни средства в районите, където продължава изграждането на метрото, не е затруднено за момента.

Предвидено е  изпълнението на мащабна програма за ремонт на инфраструктурата около Руски паметник, булевардите "Сливница", "Арсеналски" и "Ботевградско шосе", участъци от "Цариградско шосе", ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Братя Бъкстон", както и изграждане на кръстовище на две нива на бул. "Пейо Яворов" до Семинарията, естакада при бул. "Акад. Иван Ев. Гешов" и бул. "България", както и ново кръстовище на Лъвов мост.

В програмата е заложен и ремонт на 8 мостови съоръжения и няколко подлеза.

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47