"Барселона" и "Атлетико" Мадрид с издънки, "Реал" Мадрид вече е само на точка от лидерите

Навас отразява поредния удар на Лео Меси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вратарят Кейлор Навас и ветеранът в защитата на "Леванте" Хуанфран Гарсия се оказаха най-важните хора за равенството с "Барселона" 1:1. В среща от 20-ия кръг скромният отбор от покрайнините на Валенсия успя да спре каталунците и даде шанс на "Атлетико" Мадрид да излезе еднолично начело. Двата отбора ще се изправят един срещу друг отново в сряда на същия стадион "Сиудад де Валенсия" в първи четвъртфинал за Купата на Краля.

Още в 10-ата минута гръцкият защитник на домакините Лукас Винтра откри резултата с глава, след като засече подаване на Андреас Иваншиц от корнер. Само 9 минути след това друг защитник - Жерард Пике, вкара след подаване на Шави при идентично изпълнение на ъглов удар. През второто полувреме "Барселона" натисна сериозно с амбицията да стигне до победата, но вратарят на Коста Рика Кейлор Навас направи поредица от невероятни спасявания, включително и паднал, отбивайки под гредата удар на Лео Меси с глава. На два пъти и 38-годишният ветеран Хуанфран подлагаше крак, тяло или глава, за да спаси удари на Бускетс, Меси и Шави. Той си изкара и жълт картон, след като на тъчлинията събори с ръце Мартин Монтоя, а в добавеното време подложи тялото си на удар на Меси.

По този начин "Леванте" си отмъсти частично за унижението с 0:7 в началото на сезона, но пък от друга страна, затвърди и тенденцията да създава проблеми на кандидат-шампионите с трето поредно 1:1 в последните три сезона.

"Атлетико" Мадрид пропусна шанса да излезе начело в Примера дивисион, след като завърши 1:1 като домакин на "Севиля". Първото полувреме беше тотално за домакините, които откриха резултата в 18-ата минута чрез Давид Вия. Но през втората част севилци бяха по-дръзки в атаките си и спечелиха дузпа заради задържане за фланелката на Карлос Бака от Хуанфран. Хърватинът Иван Ракитич беше точен и изравни 17 минути преди края. В последните пет минути срещата беше оцветена от доста грубости и брутални влизания, в резултат на което Алберто Морено от "Севиля" видя червения картон заради опасно влизане в 90-ата минута.

В последния четвърт час атаките на "Атлетико" се разбиваха в защитата на "Севиля", а на два пъти Арда Туран и Коке опитваха да респектират вратаря Бето с груба игра, но не им се получи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!