Зеедорф дебютира с трудна победа начело на "Милан"

С този гол на Балотели от дузпа "Милан" взе 3-те точки срещу "Верона"
Снимка: БГНЕС

Кларънс Зеедорф стартира треньорската си кариера в "Милан" с победа 1:0 над "Верона". Тя дойде след късна дузпа, реализирана от Марио Балотели 8 минути преди края на мача. Така "Милан" се върна на 11-о място в класирането вече с 25 точки, докато "Верона" е на 6-о с 32. "Ювентус"  е начело с 55 точки, пред "Рома" с 47 и "Наполи" с 43.

Въпреки eнтусиазма около назначението на новия треньор кой знае каква промяна в играта на "Милан" нямаше и те отново трудно създаваха голови положения. Все пак глупава постъпка на защитника на гостите Алехандро Гонсалес стана причина за дузпа, реализирана от Балотели. Гонсалес влезе доста остро и с нарушение в краката на бразилеца Кака в момент, когато той вече не контролираше топката.

37-годишният холандец няма никакъв опит като треньор, но идва с ореола на 10-годишен период в "Милан". Последно той риташе за "Ботафого" в бразилското първенство, а сега наследи Масимилиано Алегри на поста. Въпреки това прекалено малко хора дойдоха на "Сан Сиро" и те трябваше разочаровано да чакат до 38-ата минута за първата голова възможност, пропиляна от Балотели. Неговият топовен удар по земята, спасен от вратаря Рафаел. Бразилският страж на гостите се намеси още веднъж минути по-късно, когато спаси удар от фаул на Балотели.

След като първото полувреме завърши с разочароващ удар над гредата на Рикардо Монтоливо, второто започна в същия ритъм и безпътица. В 68-ата минута Робиньо улучи гредата, а малко по-късно Рафаел отби удар на Балотели. Гостите се отчетоха с две опасности пред Кристиан Абиати, като най-напред нямаше шанс бразилецът Мариньо, а след това и Ромуло от 30 метра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!