Финландия отново ни поведе за "Купа Дейвис" след успех в мача на двойки

Финландия отново поведе на България в мача за "Купа Дейвис"
Снимка: БГНЕС

Отборът на Финландия отново поведе на България в мача между двата тима от турнира за "Купа Дейвис", който продължава в Хелзинки. Двата отбора си размениха по една победа в петък, но в мача на двойки домакините отново триумфираха - Ярко Ниеминен и Мике Континен надиграха нашите Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски с 6:3, 6:2, 3:6 и 6:2.

Мачът започна равностойно, а първият сет се реши след един единствен пробив в подаването на Кутровски. Във втората част финландците отново бяха безпогрешни в своите геймове, а сервисът на Кутровски отново се пропука - този път на два пъти и след близо час игра домакините вече имаха преднина от 2 сета.

Нашите намериха сили за първи път в мача да стигнат до пробив още на старта на третия сет, като този път се представиха перфектно в своите геймове и не позволиха на противниците си да върнат пробива пасив.

Четвъртата част вървеше гейм за гейм преди да се стигне до 3:2 в полза на домакините и дълъг гейм, преминал през няколко изравнявания и завършил с пробив в подаването на Тихомир Грозданов. След това Ярко Ниеминен направи 3 поредни аса за 5:2, а след това Грозданов и Кутровски допуснаха нов пробив за крайното 6:2 и 3:1 сета.

В неделя ще се изиграят още два мача на сингъл, а в тях националите ни нямат право на грешка и трябва задължително да спечелят две победи. По предварителна заявки капитаните са обявили първата среща да е между Ярко Ниеминен и Димитър Кутровски, а ако се стигне до решаващ пети мач, то той да е между Мике Континен и Александър Лазов.

Ако утре националите ни успеят да стигнат до победата и в двата мача, ще се класират за втори кръг на втора Евро-африканска зона, където ще срещнат победителя от Гърция - Босна и Херцеговина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!