ЦСКА изпусна унгарския "Дебрецен", Ди Вани с първи гол за "червените"

ЦСКА завърши 2:2 с унгарския "Дебрецен"
Снимка: БГНЕС

ЦСКА завърши 2:2 срещу унгарския "Дебрецен" в четвъртата си контрола от лагера в Турция. Това е второ равенство за "червените" на втория етап от подготовката, като тимът има още победа и загуба. Дебютен гол за ЦСКА вкара новото попълнение Гуидо Ди Вани, който бе точен в 33-тата минута. Срещата започна с минута мълчание в памет на една от легендите на ЦСКА д-р Стефан Божков, който почина преди пет дни.

"Армейците" започнаха мобилизирано и в 12-ата минута Мартин Петров стреля опасно от фаул на сантиметри от напречната греда. Малко по-късно Неманя Милисавлевич проби и стреля, но вратарят на "Дебрецен" спаси. Гуидо Ди Вани откри резултата в 33-тата минута след отлично взаимодействие с Емил Гъргоров. Двамата размениха няколко паса, като атаката завърши с асистенция на Гъргоров и точно изпълнение на аржентинеца в долния ляв ъгъл.

Унгарците изравниха в 53-тата минута чрез Томаш Кучар след неуспешен опит за изкуствена засада от страна на защитата на ЦСКА. В 65-ата минута "червените" отново излязоха напред в резултата. Влезлият малко по-рано Марсиньо получи хубав пас от Омар Косоко, напредна и с точен удар направи 2:1. Две минути по-късно Томаш Кучар вкара втория си гол в мача от малък ъгъл и възстанови равенството. Косоко бе изведен в чиста позиция в 72-рата минута и можеше отново да даде преднина на ЦСКА, но вратарят на "Дебрецен" спаси удара му. В 83-тата минута реферът отсъди дузпа в полза на унгарците, но вратарят Райс Мболи спаси удара на Волаш и предотврати загуба за  "червените".

В събота е последната контрола на ЦСКА в Турция срещу чешкия "Славия" Прага.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!