"Реал" отвя съгражданите си от "Атлетико", "Барселона" взе солиден аванс срещу Сосиедад за Купата на Краля

Футболистите на "Реал" се радват след поредния гол пред погледа на Диего от "Атлетико" Мадрид
Снимка: БГНЕС

"Рeал" Мадрид прекърши съгражданите си от "Атлетико" с 3:0 в първи полуфинал от турнира за Купата на Краля и гледа уверено към мача за трофея, който ще се състои на 19-и април. Също нататък върви и "Барселона", който се измъчи с "Реал" Сосиедад, но все пак стигна до успеха с 2:0.

Два гола след рикошети помогнаха на "Реал" Мадрид, включително и при първото попадение в мача, дело на Пепе, но по-късно от някои медии записано като автогол на Федерико Инсуа. Двата отбора се хвърлиха в здрава битка от самото начало и по нищо не личеше, че момчетата на Диего Симеоне ще си тръгнат с три гола пасив преди реванша. Бразилецът Диего този път започна като титуляр и в голяма част от мача имаше дефанзивни функции,
включително и срещу Кристиано Роналдо, който празнуваше 28-ия си рожден ден. Постепенно домакините започнаха да стават по-агресивни, а
белгийският вратар Куртоа няколко пъти показа добър рефлекс. След нещастен рикошет в 17-ата минута, Куртоа се предаде за втори път в 57-ата, след като младокът Хесе Родригес завърши пас на Анхел Ди Мария и затвърди впечатленията си за добър сезон. Разочарованият Диего Коща пък получи жълт картон и ще пропусне ответната среща, която обаче се очертава като протоколна. Най-вероятно няма да играе и Давид Вия заради контузия. И след като Гарет Бейл отпадна от състава за втори пореден мач, а Роналдо не се разписа, водещият играч на "Реал" беше Ди Мария, който след асистенцията за втория гол направи и третото попадение, също с щастлив рикошет. Накрая на мача Лука Модрич, който не блестеше никак в срещата, изчисти пред голлинията удар с глава на Диего Годин и предотврати почетно попадение за гостите, които претърпяха първо поражение във всички турнири от октомври месец насам. "Реал" Мадрид пък няма допуснат гол в осем поредни мача за Купата.

В другата среща "Реал" Сосиедад се опита да спре непрестанните атаки на "Барселона" и заложи на здрава защита от самото начало. Контраатаките им веднъж можеха и да накажат каталунците, но вратарят Хосе Пинто спаси удара на Карлос Вела. На другата врата Енаут Субикарай направи няколко впечатляващи намеси след удари на Фабрегас и Лео Меси. В 44-тата минута Серхио Бускетс най-после откри резултата, а Иняго Мартинес беше отстранен от съдията Хосе Гонсалес с втори жълт картон заради протести при попадението за каталунците. Второто полувреме също премина под доминацията на "Барса", като най-чистите положения дойдоха след 60-ата минута. Точно тогава стана и второто попадение, като Алексис Санчес се откъсна и стреля, но в гредата. При опита си да отбие или улови топката вратарят Субикарай си вкара автогол за 2:0. Както и Роналдо, Лео Меси също не успя да се разпише, като най-добрата му възможност беше в самия край на мача, но вратарят на баските спаси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!