"Рома" взе крехък аванс срещу "Наполи" преди реванша на "Сан Паоло"

Жервиньо се превърна в герой за "Рома" при успеха срещу "Наполи" с 3:2 за Купата на Италия
Снимка: БГНЕС

"Рома" се наложи с 3:2 над "Наполи" в първа полуфинална среща от турнира за Купата на Италия благодарение на попадението на Жервиньо, второ за него в мача, две минути преди края. Гостите успяха да стигнат до 2:2 след 0:2 в първите 30 минути. Реваншът е другата седмица, както и на мача между "Фиорентина" и "Удинезе", завършил 1:2.

"Наполи" започна смело, но първото попадение беше в тяхната врата, когато Жервиньо получи чудесна топка от Франческо Тоти, елиминира Пепе Рейна и от три метра прати топката в мрежата. Кевин Строотман дублира аванса на домакините в 32-рата минута, изстрелвайки истинска ракета в горния десен ъгъл от повече от 30 метра.

Второто полувреме беше за "Наполи", а Гонзало Игуаин намали в 47-ата минута. Ударът му се отклони най-напред в Мехди Бенатия, след това в Морган де Санктис, който не успя да види добре топката между двама бранители. В крайна сметка някои от медиите записаха попадението именно като автогол на ветерана. Ако пък е на сметката на Игуаин, то това е неговото 16-о попадение през сезона. Резервата Дрийс Мертенс, който влезе на мястото на Марек Хамшик, изравни в 70-ата. Той получи топката на скорост и стреля без да се бави, като се възползва от ново лошо позициониране на вратаря на домакините.

2 минути преди края на редовното време Жервиньо осигури минимален аванс на "римските вълци" преди реванша. Той овладя пас на скорост от
Алесандро Флоренци и технично прати топката в мрежата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!