"Олимпик" Лион стигна до финал за Купата на Лигата във Франция срещу "Пари Сен Жермен"

"Пари Сен Жермен" и "Олимпик" Лион ще играят във финала на турнира за Купата на Лигата във Франция
Снимка: БГНЕС

"Олимпик" Лион се класира за финала за Купата на Професионалната лига на Франция с успех 2:1 над втородивизионния "Троа". Лионци стигат до
битката за този трофей за пети път, но единствено успешен е бил походът им през 2001-ва година. Сега те ще се опитат да вземат втората си купа на финала срещу "Пари Сен Жермен", който елиминира "Нант" със същия резултат.

Домакините си осигуриха аванс от два гола за половин час, като най-напред Александър Лаказет откри в 16-ата минута с нисък удар по земята, засичайки пробив и пас от дясно на защитника Мехди Зефане. Лаказет изработи второто попаденеи за своите, реализирано в 27-ата минута от Бафетимби Гомис. Гостите успяха да се възползват от няколкото грешки в защитата на "Олимпик" само веднъж. В 35-ата минута Шавиер Тиаго върна един гол за "Троа", а малко преди това едва не се стигна до 3:0 след свалена топка от Лаказет към Гомис и зверско воле на последния. Малко преди да върнат гола, гостите отново имаха ситуация, но ударът на Бенжамен Ниве беше избит от вратаря Антъни Лопес над гредата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!