Румен Иванов: Акцията срещу битовата престъпност е преждевременен отговор на вота

Снимка: www.dnevnik.bg
Специализираната полицейска операция, която стартира от днес на територията на цялата страна, е преждевременен отговор на критиките към кабинета относно провала на борбата с битовата престъпност. Това каза в предаването "Преди всички" депутатът от ГЕРБ Румен Иванов, часове преди извънредно заседание на Народното събрание, на което депутатите ще обсъждат внесения от ГЕРБ трети вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски" в сферата на сигурността.

Досега не сме наблюдавали такава небивала активност от страна на вътрешния министър. Така че за нас този вот вече е успял, защото успяхме да накараме управляващите да вземат наистина някакви реални, а не палиативни мерки, с каквито се занимаваха досега, обяснявайки, че битовата престъпност е в рамките на разумните граници, което въобще не е така
, допълни Румен Иванов.

Той отхвърли критиката, че правителството на ГЕРБ не се е справило с бежанския проблем и е заложило бомба за настоящите управляващи: До момента на управлението на ГЕРБ такъв проблем не е стоял. Имаше резерв в местата за настаняване на бежанци.

Според депутата вотът на недоверие се прави, за да се изтъкнат слабости в управлението, да се покажат и да се набележат мерки за тяхното решение.

Цялото интервю на Силвия Великова с Румен Иванов можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Народното събрание обсъжда третия вот на недоверие към правителството

На извънредно заседание Народното събрание започна обсъждане на третия вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски . Вотът беше поискан от ГЕРБ с няколко аргумента за провал в областта на вътрешната сигурност и обществения ред. БСП, ДПС и..

обновено на 10.02.14 в 14:38
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47