Дузпи спасиха "Лил" от срамно отпадане за Купата на Франция

Футболистите на "Кан" се класираха за 1/4-финалите в турнира за Купата
Снимка: ascannes.info

Отборът на "Лил" се спаси от сериозен срам пред собствените си фенове, след като стигна до победа с 6:5 след изпълнение на дузпи срещу "Каен" в среща от осминафиналите на турнира за купата на Франция по футбол. Редовното време завърши при равенство 3:3, а този двубой беше не по-малко драматичен от другите два в програмата от вторник вечер. "Кан" отстрани "Монпелие" с попадение в 120-та минута, докато "Анже" се наложи с 4:2 над "Атлетик Бастия" също след продължения.

Бенали-Фоде Койта се разписа два пъти за гостуващия "Каен" до 27-та минута на срещата, но "Лил" успя не само да върне попаденията чрез Силвио Роделен и Жонатан Делаплас, но и да стигне до така нужното 3:2 с гол на Нолан Ру в в 82-та минута. И точно когато домакините вече се чувстваха четвъртфиналисти в турнира, "Каен" направи своя удар. Дълбоко в добавеното време точен за крайното в редовното време и продълженията 3:3 беше
героят за "Лил" - Силвио Роделен, който обаче този път се разписа в собствената си врата. Домакините обаче съумяха да задържат резултата и бяха по-точни в дузпите, за да спечелят с 6:5.

Изключително странен беше и двубоят в "Анже", където местният тим се наложи с 4:2 след продължения над "Атлетик Бастия". Съндей Мба, който се беше разписал и при 1:1 в редовното време, даде аванс на гостите от Бастия в края на първото продължение, но секунди по-късно Шарл Диер върна гола. Последваха нови две попадения на Мохамед Ятара и Жереми Блая, с което "Анже" се класира напред.

Шампионът в Лигата от 2012 година "Монпелие" беше отстранен от аматьорския "Кан". Двата отбора на успяха да си отбележат гол в редовното време, а в заключителните секунди на 30-минутното продължение Зобири се разписа в полза на южняците и изхвърли "Монпелие" от турнира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!