Невероятен "Лудогорец" премина и през "Лацио" въпреки капитана си Дяков, Безяк вкара за победата в Рим

"Лудогорец" победи като гост "Лацио" в Рим с 1:0, Безяк и Стоянов герои
Снимка: sportal.bg

Отборът на "Лудогорец" победи като гост "Лацио" с 1:0 на "Стадио Олимпико" в Рим и направи сериозна крачка към участие в следващия кръг на футболния турнир Лига Европа. Попадението в първата среща между двата тима от 1/16-финалите в надпреварата отбеляза дежурният голмайстор за "българските орли" Роман Безяк в 45-ата минута. Реваншът е след седмица на стадион "Васил Левски" в София.

Още в 9-ата минута нашите шампиони имаха възможност да вкарат гол на "Олимпико", след като реферът отсъди дузпа в полза на българския тим за игра с ръка на Лорик Кана. Зад топката застана капитанът Светослав Дяков, който стреля изключително несериозно в стил "Паненка" и вратарят на римляните Бериша спаси.

Домакините създадоха първото си по-сериозно голово положение едва в 29-ата минута - Кейта подаде към Мирослав Клозе, който от чиста позиция не успя да засече кълбото. 5 минути по-късно липсата на късмет попречи на шампионите ни да поведат в резултата - Марселиньо отправи изстрел от 23-24 метра, но топката срещна напречната греда. Минута преди края на първата част Роман Безяк отбеляза великолепно попадение, след като излъга защитник на "Лацио" и с топовен удар опъна мрежата зад вратаря Бериша.

Малко след подновяването на играта реферът отсъди дузпа и за домакините за нарушение на Йордан Минев. Зад топката застана бразилецът Андерсон, който би силно в ъгъла, но Владислав Стоянов спаси. Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков се превърна в антигерой за своите, след като за пореден път бе изгонен още в 55-ата минута. Численото равенство на терена беше възстановено 20 минути преди края, след като Каванда изрита в главата Йордан Минев и получи директен червен картон. Най-чистото положение за италианците беше в 77-та минута, когато след удар на Кандрева Фабио Ешпиньо изчисти от голлинията с глава.

Пореден отличен мач на вратата на "Лудогорец" направи Владислав Стоянов, който освен че спаси дузпата за домакините, отрази още няколко опасни удара на римляните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!