"Левски" отново не успя да

"Левски" отново не успя да победи "Славия" като домакин в мач от "А" футболната ни група
Снимка: БГНЕС

"Левски" и "Славия" завършиха наравно 2:2 в първия официален мач за двата тима през пролетния полусезон в българската футболна "А" група. "Сините" догонваха на два пъти в резултата и могат да бъдат доволни от точката, която ги изкачи на трето място след 24-ия кръг, но ЦСКА може да ги измести при победа срещу "Черноморец" Бургас. "Славия" пък изпревари "Локомотив" София на деветото място с предимство в директните мачове.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, но "Славия" беше отборът, който се отличи в началото и края на първото полувреме с по-добрите атаки. И въпреки че в началните минути "белите" не успяха да създадат чисто положение за гол, то те го направиха в края и се възползваха максимално от ситуацията, за да поведат в резултата. Фернандо да Силва изпрати дълъг пас към намиращия се в половината на "сините" Радослав Василев, който свали топката за набралия скорост Атанас Курдов и нападателят беше точен за 1:0. Сериозна вина за гола имаше и Станислав Ангелов, който освен че не покри Василев, не успя и да се включи в преследването на спринта на голмайстора Курдов.

Второто полувреме започна с натиск на "Левски", който обаче дълго време не даваше резултат. "Сините" стигнаха до сравнително добри положения с удари на Мирослав Иванов и Валери Божинов, но те бяха слаби и безрезултатни. Една от добрите атаки пък премина през извеждащ пас на Станислав Ангелов към Орлин Старокин, но левият бек на "Левски" изпрати неточен пас към двама непокрити нападатели. Все пак, домакините стигнаха до гол в 69-та минута. Кевин Брю центрира от левия фланг след нарушение срещу Мирослав Иванов, а Димитър Макриев засече на близката греда с глава, изпращайки топката към далечния ъгъл на пазената от Георги Петков врата с изравнителния гол. При него обаче останаха сериозни съмнения за засада на голмайстора Макриев. "Славия" не се отказа от преследването на трите точки и се доближи отново до тях в 74-та минута. Отново Станислав Ангелов сбърка в защитата на "Левски" и сам организира атака за "Славия", която беше спряна с нарушение. То беше изпълнено от Чавдар Янков, който изпрати топката в наказателното поле на "Левски" и тя беше засечена с глава от Кирче Ристевски за 2:1 в полза на "белите". Натискът на "Левски" продължи и след гола в полза на "Славия", като "сините" стигнаха бързо до изравнително попадение. Негов автор този път стана новото попълнение Пламен Крумов, който вкара за 2:2 със силен изстрел от пряксвободен удар в 80-та минута.

"Левски" пропусна нови три положения в първите три атаки след гола. Първо няколко футболисти в синьо се разминаха с топката след центриране, секунди по-късно Макриев пропусна, озовал се сам срещу Георги Петков, а Цветан Генков не успя да завърши свой собствен пробив. "Славия" завърши мача с двама по-малко след втори жълт картон на Фернандо да Силва, репликирал съдията в 89-та минута, както и на Димитър Пиргов, фаулирал Цветан Генков във втората минута да добавеното време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!