Данчо Лазаров: Очаквам класиране сред 8-те най-добри на световното от женския ни отбор

Данчо Лазаров
Снимка: БГНЕС
Женският ни национален отбор по волейбол попадна в доста тежка група за световното първенство в Италия - това определи тегленият в Парма жребий. Нашите попаднаха във втора група заедно с тимовете на Бразилия, Сърбия, Турция, Камерун и четвъртия тим от първенството на Северна и Централна Америка. В първа група са съставите на домакина Италия, Германия, Аржентина, Хърватия, Тунис и вторият от първенството на Северна и Централна Америка. В трета са Русия, Тайланд, Холандия, Казахстан, първият и шестият от първенството на Северна и Централна Америка, а в четвърта - Япония, Китай, Белгия, Азербайджан, третият и петият от първенството на Северна и Централна Америка. Представители на федерацията ни по волейбол на церемонията бяха президентът на централата Данчо Лазаров и вицепрезидентът Иван Тодоров.

Лазаров коментира жребия, като сподели, че очаква тимът ни да се класира между първите 8 на шампионата на планетата. Според него отборите на Сърбия и Турция не са непреодолими, докато над Бразилия постигнахме победа миналата година в турнира Гран при.

Не мисля, че на световно първенство има труден или лесен жребий. И ако погледнем и останалите групи, поне по три отбора са от световна класа. Аз обаче мисля, че след онова, което нашият национален тим показа през последните две години, имаме потенциал за нещо повече на Мондиала. Вярвам, че самите момичета ще се мобилизират по същия начин, както направиха преди световната квалификация в Самоков, откъдето се класираха за Мондиала. Ние сме поставили следната цел - да бъдем сред първите осем на световното първенство. Висока, но напълно постижима цел. Силно вярвам и във възможностите на новия селекционер Владимир Кузюткин, заяви Лазаров в предаването "На финала" на БНР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!