"Пътна полиция" със засилени мерки и повече патрули преди и по време на празниците

Засилено полицейско присъствие по празниците обещаха от МВР
Снимка: БГНЕС

Засилено полицейско присъствие ще има по магистралите и на изхода от големите градове през почивните дни в началото на месец май. МВР започва две акции за алкохол и неправоспособност. Освен това заедно с експерти от Агенция "Пътна инфраструктура" от "Пътната полиция" са набелязали опасните участъци, в които ще се следи за неправилно изпреварване и превишаването на скоростта.

По съвет на полицията на мястото на ремонта на виадукта "Бебреш" на 30-я километър на АМ "Хемус" ще има две ленти в посока Варна на 1-ви май, а на 6-и май - две в посока София.

Аналогична е ситуацията и на АМ "Тракия" при 67 километър, като първоначално ще има дев ленти в посока Пловдив, а в последния почивен ден - две ленти в посока София.

Повече патрули ще има и на главния път Е-79 в посока към Гърция - в началото на празниците, както и в обратна посока на 6-и май.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47