Янко Янков: ДПС стои зад правителството

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ДПС ще бъде в парламента във възможно най-пълния си състав. Очакваме повече политически, отколкото експертен дебат за енергетиката. Очакваме сериозен акцент да са резултатите от изборите и атака срещу правителството. Това каза в предаването "Преди всички" депутатът от ДПС Янко Янков по повод предстоящите днес дебати в Народното събрание по внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски в областта на енергетиката.

ДПС стои зад правителството. Няма причина на този етап да не го подкрепяме. Много е важно в този момент България да има правителство, категоричен е Янков.

По думите му е много важно правителството всеки ден да показва на българските граждани, че води качествена, ефективна и приложна политика. След изборите, в резултат не само на вота, но и затова, че навлизаме в нов етап на управлението, трябва да се направи анализ да се видят резултатите от работата на правителството, да се ревизират приоритетите. На тази база да се прецени до каква степен трябва да се актуализира кабинета.

Янко Янков отрече категорично, че ще замени на поста заместник-министър на отбраната Неджми Али, който беше избран за евродепутат.

Според депутата от ДПС коментарът, които вчера даде Янаки Стоилов от БСП, че от движението са се възползвали от властта и не са натрупали негативите, които социалистите са натрупали от управлението, е прибързан и на емоционална основа: Всяка партия си има колективни органи, достатъчно експертен потенцияна. Това важи и за БСП. Нищо фатално не се е случило. Това, което се е случило, не е резулатат на възползване на някой от политиката, защото не ДПС, а правителството прави политиката. Резултатите  до голяма степен се дължат на нереализирана политика, на нуждата от по-сериозно активност в политиката. Нашият анализ показва, че нито една партия не е спечелила достатъчно, за да прави сама политика. Изводите ни показват, че България е обречена да прави коалиционна политика, трябва да се действа съвместно между партиите, а не при всеки по-негативен резултат на избори да се търси причината в други партии.

Депутатът от ДПС подчерта, че незабавно трябва да започне да се прави политика, която българския гражданин може да усети чрез повишаване на стандарта на живот: Ако политическите партии проявят здрав разум, трябва да се направи политика на националния просперитет и стабилизация в икономиката. /…/България не е нужно да има служебно правителство, тя има едно добро правителство. Ако се постигне консенсус при ремонта на кабинета да има достатъчно представителност на отговорните политически партии ДПС, БСП, ГЕРБ и „Атака“ във вид на експертиза, неговите действия спокойно могат да бъдат подкрепяни от много по-голямо мнозинство в парламента.

Янко Янков посочи и кои са невралгичните политики, които не нуждаят от промени - здравеопазването, образованието, икономиката, земеделието, регионалната политика, инвестиционната политика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47