Александър Златанов временно застава на поста директор на столичната спешна помощ

| обновено на 02.06.14 в 16:26
Снимка: БГНЕС

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в София-област д-р Александър Златанов от утре ще бъде временно изпълняващ длъжността директор на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева след среща с медици от ЦСМП.

Досегашният шеф на спешния център в София д-р Георги Гелев остава в болничен до края на юни. След това ще бъде назначен нов директор. 

Спешните медици поискаха регламент на спешни и неотложни състояния, да се привлекат още лекари, да се изготвят алгоритми за работа в спешната помощ. Министър Андреева заяви, че очаква повече данни:

Тече разнопосочна информация за това, какво се случва в центъра, какви заплати се взимат, какъв е допълнително разпределяният финансов ресурс. И докато не стигнем до истината, няма как да ви кажа конкретни данни. В рамките на 10 се надявам цялата ситуация да се изясни.

Задачата на временно-изпълняващия длъжността д-р Златанов е да даде информация за всичко в центъра за спешна помощ. Заместник-директорът по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов също е предложен за уволнение:

Подобряване условията на труд. Зачитане на техните права на мястото на инциденти, особено в циганските гета. Категория труд трябва да се промени, за да може по-трайно, младите хора, които идват при нас, непосредствено завършили. Стоят 10 месеца - 1 година, след това напускат... Едно текучество на кадри. Доста неща, които трябва да се решат.

След това ще бъде назначен нов директор, каза още министър Андреева. След разговор в Министерството на финансите ще стане ясно дали има средства за увеличаване на работните заплати на лекарите в столичната спешна помощ.

Министър Андреева каза, че до успокояване на обстановката е договорила допълнителни екипи от други болници като "Пирогов", ИСУЛ, Окръжна болница и ВМА, да командироват свои екипи в помощ на ЦСМП - София.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Около 50 души от Центъра за спешна медицинска помощ в София протестират пред МЗ

Около 50 души от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в столицата са протестират пред Министерството на здравеопазването (МЗ), очаквайки резултатите от срещата на министъра на здравеопазването с директора на спешната помощ и със служители. По-голяма..

публикувано на 02.06.14 в 14:52

Синдикатите изразиха солидарност с работещите в спешната помощ

КНСБ и Федерацията на синдикатите в здравеопазването подкрепят исканията на работещите в Центровете за спешна медицинска помощ. В обръщение до своите регионални структури ръководствата на двата синдиката ги призовават за солидарност и оказване на..

публикувано на 02.06.14 в 14:44
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47