Как да не допускаме затлъстяването на детето

Затлъстяването се определя като ненормално натрупване на тлъстини, което може да предизвика здравословни проблеми като високо кръвно налягане, инфаркти, диабет, дори ракови заболявания. Лекарите определят затлъстяването като индекс на телесна маса над норма .
Съвременният начин на живот с дълги работни дни, огромни разстояния от работа до дома и стреса са определящи, според докторите, за затлъстяването на пълнолетните.
Каква е причината за това болестно състояние при децата и как да не го допуснем? Защото е сигурно, че  случи ли се – битката е тежка. Резултатът е не само влошено детско здраве, но и много психологически проблеми у малките.
Как да живеем и какво да е поведението на родители и учители – ще чуете в разговора с доц. Даниела Попова, ръководител на Метаболитната клиника в болница „Царица Йоана“.
В началото на днешното издание на „Нашият ден – практично“ пък ще чуете отговора на един позабравен вече въпрос. Става дума за Националният спешен телефон 112. Наш слушател пита „Все още ли е безплатен?“, а Стоян Граматиков отговаря не само на въпроса, а припомня много подробно при какви случаи да звъним на 112 и кога да не го правим.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!