Как да познаем истинския мед

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Добрата новина от пчеларите в този сезон е, че пчелните семейства дотолкова са се разроили, че са компенсирали загубите за предходните години. Поройните дъждове са причина семействата да се крият в кошерите и да се размножават.
Добра реколта от мед ще има, сподели Димо Димов от Националната асоциация за биологично пчеларство, макар, че акациевият мед ще е по-малко тази година за сметка на билковия. Страната ни продължава да се слави като една от най-медодайните, с най-полезен и качествен мед, заради четирите сезона и разнообразния терен. Другото ни предимство е, че у нас има много както големи, професионални, така и малки производители – любители, което спомага за подобряване на качеството.

За качеството на любимата и полезна храна, позната на човечеството от четири хиляди години, разговаряме с пчеларя Димо Димов. От разговора ни с него ще разберете как да разпознаете истинския мед, откъде да го купувате, за да сте сигурни в лечебните му качества, защо един мед се захаросва, а друг – не?
Повече подробности чуйте в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!