Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков остава в ареста

Атанас Червенков

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков, известен като Райфъла, остава в ареста, реши Пловдивският районен съд. Той е обвинен за подбудителство на палежи, опит за нанасяне на тежка телесна повреда, както и подготовка на убийството на свой конкурент - д-р Аргир Гяуров

Съдът прецени, че събраните до момента доказателства по делото, както и тежестта на престъпленията, в които е обвинен Атанас Червенков и за които се предвижда наказание лишаване от свобода,  са достатъчна предпоставка да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Същото беше решението на магистратите и за другия обвинеям по делото – единият от подпалвачите - 21-годишният Васил Василев от Ловеч.

В съдебната зала Атанас Червенков заяви, че е сатанизиран и че предварително е бил осъден с изнесената по медиите информация, а пред журналисти определи случващото се като политическа поръчка. Защитата му подчерта, че той има легален и отговорен бизнес в областта на здравеопазването и отсъствието му ще доведе до сериозни последствия за много хора.

Магистратите обаче бяха категорични трябва да остане в ареста, тъй като може да се укрие или извърши друго престъпление. Червенков каза, че ще обжалва. Срокът за това е три дни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Полицията в Пловдив арестува пловдивския бизнесмен Атанас Червенков, известен като Наско Райфъла

Той е арестуван като поръчител на 7 палежа на автомобили и на убийство на д-р Аргир Гяуров през февруари 2014-а година. Тогава собственикът на клиника "Хипоталамус" беше намушкан с нож 9 пъти в гърба от двама мъже, но остана жив със средна телесна..

публикувано на 27.01.15 в 16:25

Атанас Червенков-Райфъла e арестуван като поръчител на убийство на лекар и на 7 палежа на коли

Полицията в Пловдив арестува пловдивския бизнесмен Атанас Червенков , известен като Наско Райфъла. Това потвърди главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.  Райфъла е арестуван като поръчител на 7 палежа на автомобили и на убийство на д-р..

публикувано на 27.01.15 в 15:00

Изнудвачите на Атанас Червенков - Райфъла очаквано останаха в ареста

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста двамата задържани за подготвяното от тях отвличане на жена, близка до известният пловдивски бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла. Съдът прие като достатъчно достоверни предварителните..

публикувано на 27.02.14 в 16:25
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47