На обществена дискусия бяха обсъдени проблемите на детското здравеопазване

Лекари, пациентски и съсловни организации отчитат липсата на достатъчно единодействие и на координация между институциите по отношение на детското здравеопазване. Отскоро Министерството на здравеопазването сформира координационен съвет, който, със своите експертни групи, работи по национална програма за подобряване на майчиното и детското здраве. Пациентските организации "Заедно с теб" организираха първа дискусия по проблемите и решаването им, която се проведе в сградата на парламента. На нея присъства заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков. Идеята е водещи лекари по детско здравеопазване да обучават общопрактикуващи лекари, специалисти и родители от цялата страна за хроничните заболявания при децата. Подробностите - в репортажа на Гергана Хрисчева в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47