Млади фермери остават без помощ заради забавяне на новата програма за селските райони

Снимка: БГНЕС

Заради забавеното одобрение на новата програма за развитие на селските райони млади фермери няма да могат да получат подпомагане от 25 хиляди евро. Проблемът е в изискването за задължителна предварителна регистрация от 18 месеца. Очаква се през май-юни да започне приемане на заявления за консултантски услуги. Според изпълнителния директор на Асоциацията на земеделските производители Ивайло Тодоров, младите фермери могат да кандидатстват по други мерки на програмата "Развитие на селските райони". Подробностите - в репортажа на Радостина Билярска в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47