До десет дни тютюнопроизводителите ще получат национални доплащания за миналогодишната реколта

До десет дни се очаква тютюнопроизводителите да получат национални доплащания за миналогодишната реколта. Това каза в Благоевград заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров

От общия ресурс за национални доплащания от 300 милиона лева за производителите на тютюн са предвидени 107 милиона. Начинът за тяхното разпределение предизвика  сериозни разногласия в бранша, призна заместник-министър Цветан Димитров, което мотивира ръководството на ведомството да постави отново въпроса за нотификация пред Европейската комисия.

Промените в закона за тютюна не могат да върнат старото статукво, колкото и да го искат някои браншови организации, каза още заместник-министър Цветан Димитров. Те трябва да защитят производителите, но в същото време трябва да бъдат пазарно ориентирани.

До три седмици агроведомството ще внесе предложенията за промени в Закона за тютюна в Министерски съвет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Между 60 и 80 на сто от тютюневите лехи в различните райони на страната вече са положени

"От началото на март започна полагането на тютюневите лехи и в различните райони на страната   вече са положени между 60 и 80 на сто от лехите", каза заместник-председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България 2010 / НАТ 2010/..

публикувано на 15.03.15 в 12:04

Консултативният съвет по тютюна утвърди ставките, договорени миналата седмица

„Удовлетворена съм, че се стигна до приемлив вариант за разпределяне на средствата за тютюнопроизводителите“. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на Консултативния съвет по тютюна, на който бяха официално одобрени..

публикувано на 12.03.15 в 14:00

Тютюнопроизводителите не искат субсидията за 1 тон да пада под 3 лева в следващите 2 години

Сдружението на производителите на ориенталски тютюн настоява държавната субсидия за произведен тон тютюн да не пада под 3 лева в следващите 2 години. Така производителите смятат, че отчасти ще бъдат компенсирани заради намаляването на преходната помощ за..

публикувано на 11.03.15 в 17:38
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47