Отложиха обсъждането на промяна в устройствения план при Северния плаж на Несебър

Снимка: БГНЕС

Общинският съвет в Несебър отложи обсъждането на промяна в Подробния устройствен план за терен от 14 декара пред входа на Северния плаж в града. Имотът включва пясъчни дюни и водна пързалка, като се предвижда изграждането на широка алея и курортно застрояване. Разширена комисия да разгледа предложението на Общината за промяна на ПУП в района на Северния плаж и тогава то да бъде гласувано от Общинския съвет. С този мотив съветниците от Несебър поискаха точката в дневния ред на заседанието да отпадне.

Представители на ГЕРБ заявиха, че теренът вече се подготвя за строителство:
Явно става сериозна подготовка, защото преди около два месеца изчезнаха кладенците, които са от много години там и започнаха да секат и дървета. Това означава, че се подготвя нещо много сериозно и самото пространство 14 декара говори за нещо много сериозно. Какво точно искат да правят, още не знаем. Само промяна на ПУП-а.
Проблемът за нас, като общински съветници, е, че има голяма неяснота в самата точка. С два хвърчащи листа искат да се свърши такова нещо.

Теренът, за който община Несебър иска промяна на ПУП, е собственост на "Слънчев бряг" АД, каза изпълнителният директор на компанията Златко Димитров.
"Слънчев бряг" разполага с документи за собственост и всичко това, което се внася като докладна, не е съгласувано със "Слънчев бряг".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Няма да има застрояване пред Северния плаж на Несебър, уверяват от общината

Ще бъде ли застроен теренът пред входа на Северния плаж на Несебър, в началото на "Слънчев бряг". За опасността сигнализираха от Дружество ДЕН, след като стана ясно, че се готви промяна в подробния устройствен план (ПУП). Точката ще бъде гласувана от..

публикувано на 20.04.15 в 08:07
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47