„Дакота“ – трета премиера на „Трите мечки“

БНР Новини
Александра Василева, Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владо Карамазов
Снимка: satirata.bg

Преди години най-популярните актьори на Народния театър „Иван Вазов“ – Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов, напуснаха топлите си щатни бройки, за да се впуснат в рискованото начинание свободни артисти. Към днешна дата и тримата доказват, че рискът си е струвал.
Освен многобройните филмови и телевизионни ангажименти, и тримата продължават да играят на сцените на няколко театъра и вадят трети свой собствен продукт. „Дакота“ е името на поредния премиерен спектакъл на „Трите мечки“ (както са кръстили своята продуцентска къща), тази вечер от 19 часа на голямата сцена на Държавния сатиричен театър.
Пиесата на Жорди Галсеран е нова за България, авторът добре познат. Режисьор е Владимир Пенев. В спектакъла участва и Александра Василева. Тя е съпругата на Иполит (Захари Бахаров), който е дълбоко убеден, че са го споходили ясновидски умения.
„Трите мечки“ обещават да пътуват из цялата страна със своята нова пиеса, за радост на феновете. Ще продължат турнетата и със „Спанак с картофи“ и „Арт“. А „Дакота“ можете да гледате днес и на 30 април. Светла Милчева изгледа генералната репетиция и разговаря с Юлиан Вергов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!