Проекти за над 240 млн. лв. са подадени по инвестиционната мярка на Програмата за селските райони

Снимка: Радио ВИДИН

За по-малко от месец земеделците са подали 480 проекта по инвестиционната мярка на Програмата за селските райони в новия програмен период. Това съобщи министърът на земеделието Десислава Танева.

Мярката финансира с европейски средства закупуването на земеделска техника и е една от най-атрактивните. Затова и държавата я отвори за кандидатстване на собствен риск преди официалното одобрение на програмата в Брюксел. 

Общата стойност на подадените до момента проекти е близо 243 милиона лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Млади фермери остават без помощ заради забавяне на новата програма за селските райони

Заради забавеното одобрение на новата програма за развитие на селските райони млади фермери няма да могат да получат подпомагане от 25 хиляди евро. Проблемът е в изискването за задължителна предварителна регистрация от 18 месеца. Очаква се през май-юни да..

публикувано на 09.03.15 в 15:28
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47